Vad är ett Memory Spot?

Memory platser uppfattas som passiva transpondrar som har förmågan att lagra stora datafiler. Den typiska minne plats använder sig av ett chip som ger den höga mängden lagringskapacitet, och bidrar även till att skydda integriteten hos de data som sparas på enheten. Det finns flera typer av data som kan lagras med hjälp av ett minne plats, inklusive hela databaser, enorma digitala fotografier och grafik, och ljud-och videofiler.

Minnet platsen betraktas som en form av radio frequency identification eller RFID-tagg, och tillverkas som en passiv transponder som kommer att arbeta med många av de ansökningar som magnetremsa läsare och bar taggar kod. Till exempel kan ett minne plats ingå i design för patienten taggar eller armband på sjukhus. Taggen eller bandet skulle innehålla hela medicinska historia för de enskilda, vilket gör det enkelt att hämta viktig information som kan rädda ett liv.

Det finns andra tillämpningar av denna passiva transpondrar som kan vara till hjälp. Företagen kan använda sig av minnet plats som en del av identifieringen för att låta behörig personal till områden med hög säkerhet. Den platsen kan vara inbäddad i ett identitetskort eller i en tagg som bärs på ett sätt som liknar en plakett. För roliga applikationer kan minnet plats bifogas ett fotografi och ge ljud ackompanjemang för den visuella bilden. Privatpersoner kan även använda ett minne plats att ladda bilder, text, eller musikfiler i ett paket eller brev för utskick till nära och kära.

En av fördelarna med minnet platsen tekniken är att uppgifterna lätt kan lagra stora mängder data på obestämd tid. För företag innebär detta säker lagring av de senaste versionerna av centrala databaser, samt viktiga dokument som är nödvändiga för driften av företaget. Personliga användare kan använda sig av ett minne plats för att skapa och lagra ett stort bibliotek av musikfiler eller videopresentationer. Med så många möjligheter för minnet platsen, det finns en god chans att produkten så småningom kommer att ersätta några av de mer traditionella former av datalagring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.