Vad är ett Internet Cafe?

En Internet-café serverar en bank av datorer med höghastighetsinternet tillgång till offentlig konsumtion. Kunden får debiteras per minut eller timme, eller kanske köpa ett månadslångt pass. Internet café kan också servera mat och dryck, men det är inte alltid fallet. Dessa caféer var som högst i popularitet i USA mellan 1995 och 2000, men har oftast ersatts av WiFi kaféer .

rasen Internetcafé som kvarstår i mindre grad är inriktad mot flera spelare-spel, men i allmänhet caféer var avsedda för att surfa på nätet. Detta kan innebära att samla in e-post, bedriver forskning, eller bara besök på World Wide Web.

Den som inte har datorer hemma är uppenbara potentiella kunder till ett internetcafé, medan andra kanske har datorer men saknar höghastighets-internet. Det kan vara en mycket snabbare, till exempel för att ladda ner mjukvara eller multimedia filer till ett Memory Stick med hjälp av ett internetcafé dator, än att sitta för avlånga tid framför en fjärranslutning hemma. Om Kaféet serverar kaffe eller andra förfriskningar, ännu bättre!

En Internet-café är också praktiskt för resenärer som kan stoppa in för att läsa e-post, titta upp riktningar, eller skicka ut ett meddelande till nära och kära hemma. Andra människor kanske känner du bara komma ut ur huset för att sitta och koppla av ostört framför en dator i en bekväm miljö. För människor som inte har bärbara datorer, är detta ett trevligt alternativ.

Enligt online guide, Internet Café Historia , var Londonite Eva Pascoe den första att öppna en Internet- café i september 1994, kallade Café Cyberia . Enligt uppgift omedelbar publicitet väcks i Heavies som Mick Jagger att investera i företaget. Det dröjde inte länge innan Pascoe idé replikerats. Men så tidigt som 1991 erbjöd San Franciscos SFNet en bank av datorer i nätverk som först var anslutna till en anslagstavla och senare till Internet via ett 2400 baud modem.

Även om Internet café är fortfarande mycket populär i länder som Indien, trådlös teknik och överkomliga priser på bärbara datorer har gjort WiFi caféer vanligare i USA. En WiFi café sänder ett trådlöst nätverk signal i hela lokalen så att varje kund att "hoppa på" som använder sin egen bärbar dator med ett trådlöst nätverkskort. Även om dessa kaféer är trådlös, är de ibland kallas tråd caféer eller "het" efter hotspots -eller platser med trådlös access.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.