Vad är en shtml Index?

HTML (Hypertext Markup Language) används för att skapa webbsidor på Internet. Introduktionen av de flesta webbplatser som heter "index. html" och syftar till att ge navigeringslänkar för webbplatsen. När den här sidan innehåller särskilda anvisningar som kallas Server Side Includes (SSI), måste sidan sparas som index. S html, vilket skapar en shtml indexsidan. Inklusive ett SSI direktiv eller server instruktioner på startsidan kan förenkla uppgiften att upprätthålla noggrann navigering på webbplatsen, inte bara från den shtml indexsidan sig själv, utan från alla sidor på webbplatsen.

Rätt navigeringen på webbplatsen är en viktig del av en webbplats, men navigeringslänkar kan brytas genom att ta bort eller lägga till sidor, eller flytta innehåll kring. Det kan innebära tediously kodredigering navigering på varje återstående sidorna att redovisa förändringar. Använda en SHTLM index strategi, bara en enda navigering fil behöver redigeras för att ändringarna ska återspeglas dynamiskt på alla sidor på webbplatsen, som innehållet i denna enda fil kan byggas in i farten i varje sida på webbplatsen.

Om du vill använda SSI en behöver bara innehålla en SSI direktiv eller rad av SSI-koden i HTML-sidan och spara den shtml. Detta SSI direktiv instruerar servern att klistra in ytterligare innehåll i kroppen på webbsidan innan den serveras. De ytterligare innehåll i detta fall skulle vara en separat HTML-fil finns på servern som innehåller webbplatsens meny kod. Menyn kod skall införas vid den punkt i den hemsida där SSI direktivet finns. Genom att placera en SSI direktiv på varje sida på webbplatsen kan du uppdatera navigeringen hela webbplatsen genom att redigera just den gemensamma menyn filen.

SSI direktivet ser ut så här: där menu. html filen kan heta vad som helst. Efter förankra en online-direktivet i HTML-sidan måste sidan sparas med. Shtml förlängning. Inga andra åtgärder krävs förutom att skapa menyn själva sidan och ladda upp den till servern. Menyn filen sparas med. Html och inte kräver header taggar. Som ett enkelt exempel kan innehållet i menu. html filen se ut så här:


genom att klistra in SSI menyn direktivet i varje sida på webbplatsen kommer alla sidor visa detta innehåll. Om en webbsida tas bort eller flyttas, bara redigera menu. html filen och alla sidor kommer att visa uppdaterade navigeringslänkar.

Eftersom shtml direktiven kan också användas för andra dynamiskt innehåll förutom menynavigering, en shtml ramsida inte nödvändigtvis måste innehålla en shtml index, men navigeringsmenyer är mycket uppmuntran och hjälp sökmotorer sökt igenom webbplatsen. Brutna navigeringslänkar bara slår webbplats trafik och sökmotor placering.

Ytterligare användningsområden för SSI inkluderar att lägga till sidhuvuden och sidfötter genom en webbplats, tid och datum, visa senaste ändring information eller för att mata ut resultatet av ett CGI-skript som en page counter. För att kunna utnyttja shtml index och webbsidor, webbservern är värd för domänen måste erbjuda Server Side Includes med hosting plan. Om den inte gör det kommer den mottagande tjäna shtml sidor utan att analysera dem, vilket innebär att servern inte kommer att utföra SSI instruktioner.

Många exempel på olika SSI direktiv finns tillgängliga genom att söka. Webbläsare kan visa shtml indexera och wepages lika lätt som HTML index sidor, kräver ingen extra plug-ins eller funktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.