Vad är en podcast blogg?

En podcast blogg är en blogg-stil webbplats där besökarna bjuds in för att ladda ner uppdateras ofta digitalt ljud medier. Ofta utformade för att efterlikna formatet på en talk radio show, det podsändningar med i en sådan blogg är oftast laddade med målet att nå en bred publik. Dessutom är besökarna på en sådan webbplats ofta uppmuntras att prenumerera på dess innehåll vederlagsfritt.

Bland de olika användningsområden för en podcast blogg lagrar ett arkiv av en organisations in minnesanteckningar, som fungerar som ett PR-verktyg för en musikalisk handling, eller sprida en infomercial syftar till att stärka påståenden om en skriftlig reklam. Dessutom kan text-till-tal verktyg som Oidogo användas för att effektivt omvandla skriftligt material till en podcast.

Termen "podcast" fungerar som en förkortning för uttrycket "Personlig On Demand Broadcast", i förutom att tjäna som en hänvisning till den populära mediaspelaren som saluförs av Apple döpte iPod. Podcaster inte kräver dock en iPod för att spelas.

Podsändningar kan registreras på flera olika mätinstrument, inklusive mikrofoner, kameror, MP3-spelare och till och med telefon. Även om de flesta podcasts är tillgängliga för användarna att höra utan en överföring, är nedladdningen alternativet fortfarande vanligt att för dem som är intresserade att spara en viss podcast.

Populära publicera plattformar för en podcast blogg är WordPress och Blogger, som är båda fritt att använda. Men bloggar som produceras för en professionell ändamål kan produceras via specialiserade plattformar för att möjliggöra en hög grad av användaren kontroll över innehållet på webbplatsen. Medan några produktionskostnaderna kan uppkomma om man väljer att använda en populär Publishing Platform, kan kostnaderna ökar beroende på hur mycket kontroll en användare bryr sig utöva på webbplatsens innehåll.

Syndication är vanligtvis en viktig del av en podcast blogg. Bloggare strävar ofta att omvandla tillfälliga besökare till abonnenter genom att uppmuntra lyssnare för att få uppdateringar via ett RSS-eller Atom. Andra sätt att främja en podcast blogg innehålla erbjuder besökare möjligheten att indirekt främja sidan via inbäddade länkar, samt att publicera ett webbsändning i en video format på populära sajter som Youtube eller Metacafe.

Genom syndikering, en podcast blogg ofta vinster ökade tittandet. Som ett resultat får bloggen en högre rankning sökmotor, med potential att dra mer besökare. Så när ihopkopplade med bloggar podcasts kan nå en större publik än om publiceras i en fristående format.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.