Vad är en nätverks-switch?

En är en enhet som hanterar utbytet av flera datorer eller nätverk på samma dataanslutningen. Ett annat namn för en nätverks-switch är en nätverksbrygga , som är en fysisk enhet med ansvar för transport och behandling av uppgifter inom den öppna sammankoppling av system modell. En nätverksväxel omfattar inte knutpunkter eller repeatrar, eftersom dessa produkter inte innehåller någon typ av logiska processorer.

Ett nätverk switch kan stödja 10/100 Mbit /s (Megabit per sekund) eller 10/100 /1000 Mbit /s port överföringshastigheter. Det är möjligt att ha flera switchar arbetar i olika takt i samma nätverk. Dock ger denna typ av setup sig att flaskhalsar och begränsar de möjliga vägar som finns tillgängliga för dataflödet.

Ett nätverk omkopplaren är helt avgörande i hanteringen av ett datornätverk. Nätverket switch fungerar som trafikledningssystem inom nätverket, styra datapaket till rätt destination. Dessa enheter används för att ansluta externa enheter till nätverket och garantera maximal kostnadseffektivitet och förmågan att dela resurser.

En typisk installation av en nätverks-switch är två datorer, en skrivare och en trådlös router. Alla enheter som är anslutna till nätverket strömbrytare, och varje varupost skall tydligt identifieras och anslutning regler skapas.

När installationen är klar, alla datorer på nätverket kan använda samma skrivare. Alla datorer kan överföra filer till varandra och vem som helst med ett trådlöst kort kan komma åt nätverket, skriva ut och överföra filer. Nätverket omkopplaren är utformad så att de medel som skall delas utan att försämra prestanda.

En enkel analogi för en nätverks-switch är en polisman vid en fyra-sätt stopp. Bilarna är de datapaket som skickas från varje enhet som den försöker att kommunicera med andra enheter i nätverket. Polisen, eller nätverksväxel, riktar trafik, skickar data till rätt plats, utan att ha några kollisioner.

Det finns fyra huvudsakliga typer av switchar. De fyra typerna är oövervakade switchar, lyckades switchar, smarta switchar, och företaget lyckades switchar. Varje olika typer har sina egna styrkor och svagheter som måste beaktas.

En opåverkad omkopplaren är det billigaste alternativet och används vanligen i ett litet kontor eller företag. Dessa switchar utföra grundläggande funktioner för hantering av dataflödet mellan en delad skrivare och flera datorer. De kan vara antingen stationära modeller eller rackmonterad.

Ett hanterat switch har ett användargränssnitt eller programvara erbjuder som tillåter användare att ändra inställningarna för strömbrytaren. Det finns flera metoder för uppdatering av nätverksväxel, allt från en seriell konsol till en Internet-baserad applikation. Denna typ av nätverksswitch kräver en kunnig användare för att justera inställningarna efter behov.

En smart switch är mitt produktutbud mellan en opåverkad och lyckades byta. Användargränssnittet är webbaserat och in med de mest populära standardinställningarna. Justeringar av en inställning resultera i en automatisk anpassning till den närstående inställningen.

Ett företag som förvaltas nätverksväxel har ett brett utbud av justerbara inställningar för att tillåta användning inom ett stort företag eller organisation. Dessa typer av switchar sköts vanligen av nät specialister och är ständigt övervakade, beroende på storlek och komplexitet i nätverket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.