Vad är en mini hårddisk?

En mini hårddisk är en mycket liten, smidig och portabel, tallrik driven, extern lagring bricka med en integrerad USB-kabel eller gränssnitt. Mini hårddisk fyller en nischmarknad där en flash-enhet i samma kapacitet skulle bli för dyrt, och en vanlig extern hårddisk, alltför skrymmande för att anses vara ultra-bärbara. En riktig mini-hårddisk kan lätt glida in i en ficka utan att tynga ner, och kräver inte en nätadapter, som bygger på USB-port för makten.

Mini hårddisk enheterna har stöt-montering design för maximal hållbarhet. De flesta modeller har ett minst ett års garanti och är PC-och Mac ®-kompatibla. Många modeller är också förpackade med eller kan utökas med programvara för säkerhetskopiering för att göra processen för att skydda dina data snabbt och enkelt. Denna kombination kan göra mini hårddisk en perfekt följeslagare för att blanda fram och tillbaka mellan arbetet och hemmet, eller mellan hemmet stationära och bärbara datorer.

Med fler människor byter från stationära datorer till bärbara datorer, hårddiskutrymme blir allt viktigare. Bärbara datorer saknar fastigheter för RAID arrayer eller flera hårddiskar, och med våren 202c flesta bärbara moderkort bara stödjer upp till en 250 Gigabyte (GB) intern enhet. Även om denna tröskel kommer att öka, det finns gott om människor som utan tvekan befinner sig blanda filmer eller andra stora filer av den bärbara datorn att hålla enheten från nästan kapacitet och saktar ner.

En trevlig sak med en mini hårddisk är att dess minimala storlek gör det mycket mindre krångel för att piska upp och använda. Det kommer inte ta upp utrymme på ett skrivbord eller golv, och kräver inte en skrymmande AC-adapter eller uttag. När den inte används kan kastas i en låda, ryggsäck, datorväskan, handväskan eller fickan. Det är nästan lika bekvämt som en blixt driva eller minne, och med rätt programvara för säkerhetskopiering kan vara ännu mer bekväm.

På grund av populariteten av mini-hårddisk är vissa tillverkare marknadsföring 2,5 "(6,35 cm) kör som mini-enheter, men dessa har samma storlek som standard laptop hårddiskar, inbyggd i externa höljen. En riktig mini-hårddisk är mindre, t. ex. Apricorn Aegis 1,8 "(4. 57cm) 160GB disk, även om mindre och lättare enheten, desto högre prislapp för samma kapacitet, allt annat lika.

Innan beslut fattas om en modell, avgöra din huvudsakliga målet för köp. Om målet är att lasta stora filer och multimediainnehåll till arkivet till en extern enhet är den ultra-bärbara vinkel som inte är relevant och du kanske vill spara lite pengar genom att överväga en 2,5 "(6,35 cm) modell. Om, å andra sidan, ska du använda enheten på vägen, blir portabilitet viktigare och spendera mer för att få en extremt liten, lätt enhet är sannolikt en investering som du kommer att uppskatta varje gång du använder den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.