Vad är en gaming laptop?

En gaming laptop är en liten, mobil, dator med en inbyggd skärm. Den används främst för att spela datorspel. Även om någon bärbar dator tekniskt sett kan en, nyinköpta spel laptops är oftast skiljer sig från andra modeller, eftersom de innehåller avancerad hårdvara-en nödvändighet när man försöker köra den senaste grafik-och process-intensiva dataspel. På grund av den avancerade hårdvara, är det inte ovanligt att ett företags gaming laptops att kosta minst tre gånger så mycket som deras nybörjar modeller av bärbara datorer.

Estetiskt, spel bärbara datorer tenderar att vara mindre konservativt utseende än traditionella datorer. Många modeller har ljusa färger, metallic-kulörer, stora ikoner och framstående kammar som ger dem en högteknologisk look. Eftersom de används i informella sammanhang, en del användare med anpassa sitt spelande bärbara datorer med klistermärken och unika ändringar fallet.

De fyra primära aspekterna av en gaming laptop är operativsystemet, skärmstorlek, processor och grafikkort . Operativsystemet (OS) är viktigt eftersom inte alla spel som släpps för alla operativsystem, vilket innebär vissa önskvärda spel kanske inte spelas upp på en gaming laptop med fel OS. En stor skärmstorlek är önskvärt så att spelare kan se alla aspekter av spel de spelar. Processorn är utan tvekan den viktigaste inslaget i en gaming laptop, både därför att spel kan vara extremt process-intensiva och eftersom ett minimum processortyp och hastighet kan krävas för att spela ett spel. Slutligen är grafikkortet också viktigt, eftersom det tillåter spel att spela med högre grafikinställningar och med mer visuella effekter aktiverat. Många andra hårdvara aspekter inklusive totalt RAM, RAM-hastighet, batteritid och hårddisk hastighet bör också beaktas.

En gaming laptop, förväntas bidra till ytterligare alternativ som en standard laptop kanske inte. Ett gaming laptop bör kunna acceptera kringutrustning som ett headset och en trådlös mus, ofta sker via USB-portar och Bluetooth ®-kort, det bör kunna ansluta till Internet och LAN, vanligtvis via WiFi och Ethernet, och det borde ha förbättrad kylning alternativ såsom bättre ventilation eller mer kraftfulla fläktar, eftersom hårdvara knuffade till sin gräns för lång tid kommer att ge betydande värme.

Gaming bärbara datorer är ofta kritiserats för att vara sämre än stationära spel datorer, som ibland kallas spel riggar. På grund av sin ringa storlek kan de inre delarna av en gaming laptop är oftast något mindre avancerat och mycket dyrare än motsvarande delar för en stationär dator. Dessutom bärbara datorer är svårare att uppgradera jämfört med deras skrivbord motsvarigheter på grund av brist på komponenter sort och rum. Å andra sidan, erbjuder de förmån för portabilitet, som många spelare tycker att en önskvärd handel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.