Vad är en YTMND sidan?

YTMND är en akronym för frasen, "Du är mannen nu, hund. " Den ursprungliga YTMND sida, som bildades 2001 och bestod av en enkel webbsida featuring ett kaklat foto bakgrund av skådespelare, Sean Connery, rubricerade med "Du är mannen nu, hunden!" och en loopas ljudklipp av Connery att recitera rad ur hans film, hitta Forrester. Denna särpräglade linje avslutar en särskilt dramatisk scen i filmen, där Connery , spela tillbakadragen författare, William Forrester, passionerat uppmuntrar en rik ung författare sitter vid en skrivmaskin för att "Punch knapparna, för Guds skull!" När Connery hör författaren skriver, berömmer han honom med jublande, "You're the man nu, Ursprungligen hund! "

tänkt som en engångsföreteelse, blev den ursprungliga YTMND sidan så populär att den inspirerat andra att göra liknande" hyllningar "till hänvisningar i popkulturen, enligt samma format. Dessa hyllningar kallas mer allmänt som YTMND sidor eller webbplatser. Förutom deras ursprungliga kakel fotoformat och loopa ljudfiler, har dagens YTMND sidor utökats med animerade bilder och bildspel, tillsammans med zoomning text bildtexter. Människor kan skapa sina egna YTMND platser genom att anmäla dig som användare på YTMND. com och efter ett content management system (CMS), som är ett enkelt användargränssnitt som guidar användaren genom processen att mata in bilder, bildtexter och ljud filer. När en YTMND sida har skapats, är det då som värd på de viktigaste YTMND webbplatsen. Varje YTMND sida ges ett namn eller en etikett av upphovsmannen, som sedan används som ett prefix för sidans URL, till exempel: Label. ytmnd. com.

Registrerade medlemmar YTMND kan rösta på varandras YTMND sidor och delta i tävlingar samt program sponsring. Populära teman för YTMND områdena innefattar offentliga personer som ofta är riktade till åtlöje i popkulturen, som Michael Jackson, Osama bin Laden, Brian Peppers, och Scientologikyrkan. Helt slumpmässigt och ursprungliga innehållet är också en ofta förekommande källa till inspiration för YTMND webbplatser. Skaparen av YTMND, Max Goldberg, har citerat ur hans fem favorit YTMND skapelser som: Du är den man nu Dog (originalet), Vader Coaster, Lohan Ansiktssprut, LOL Internet och Blue Ball Machine.

YTMND har blivit mainstream media exponering genom åren, och har tagits upp i pressen av Reuters, The Washington Post, The Wall Street Journal , Dateline NBC , VH1, och CBC Newsworld .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.