Vad är en Split tangentbord?

delade tangentbordet har utvecklats som svar på upprepade stress skada till följd av en hög volym för att skriva. Ett traditionellt inredda tangentbord tenderar att vara hårt på handlederna samtidigt som dålig hållning. Detta kan resultera i långsiktiga hälsoproblem för personer som ofta använder datorer. De delade tangentbordet gör att händerna vila i en mer naturlig position i hopp om att förhindra karpaltunnelsyndrom och andra hälsoproblem som är förknippade med hög volym datorarbete. Split tangentbord varierar i kostnad, men är i allmänhet ett bra kontor investering.

Det delade tangentbordet finns i olika former. Det enklaste delade tangentbord behåller den välbekanta QWERTY nyckel-format på två lutande halvor med handleden stöder. Tangentbordet är i allmänhet delas på mitten så att höger och vänster hand inte kommer att passera tangentbordet. Vanligtvis dessa halvor är integrerade i en enda enhet, i stället för att vara helt åtskilda. Denna uppdelning tangentbord är inte justerbar, men som inte ger mer stöd för handlederna än ett traditionellt tangentbord. Knappsatsen finns vanligen till höger, men i vissa moduler den är placerad i mitten av den delade tangentbordet.

Ibland en delad tangentbord erbjuds i tre sektioner. Den primära skriva Området är uppdelat i två, medan knappsatsen utgör en tredjedel. För revisorer och andra personer som arbetar med en stor mängd siffror, ett tillgängligt och ergonomiskt knappsatsen är ett viktigt verktyg. Om en delad tangentbord säljs i tre sektioner, de är oftast utformade för att konfigureras i valfri ordning av användaren. Dessutom är avsnitten har vridbart som gör dem justerbara.

Ett mer ergonomiskt användbar delad tangentbord har två halvor som är justerbara. De två enheterna är åtskilda så att de kan placeras på det mest optimala sätt för användaren. Användaren kan manipulera dela tangentbordet tills layouten är bekväm. Dessa delade tangentbord komma med handledsstöd också. Den konfigurerbara vinkel av tangentbordet gör det möjligt för maskinskriverska att hitta en inställning som fungerar för honom eller henne, främja god hållning utan att kompromissa med komfort och skriva förmåga.

Det kan ta flera dagar för en maskinskriverska att vänja sig vid en split tangentbord, men övergången är väl värt det. Monotona rörelser som extensiv fort maskinskrivning kan leda till karpaltunnelsyndrom, som påverkar allt fler amerikaner. Enligt den amerikanska National Institutes of Health, 1998, 3 av 10. 000 amerikaner förlorad tid från arbetet till följd av karpaltunnelsyndrom. Förebyggande ergonomiska åtgärder på arbetsplatsen kommer att förhindra uppkomsten av karpaltunneln, som är smärtsam, försvagande och ibland permanent handikappande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.