Vad är en Screen Inverter?

Bärbara datorer har blivit allt populärare på senare år, särskilt med den ökning av tillgängliga Internet-anslutningar. De är små, bärbara och kraftfulla, med hjälp av ett flytande kristaller (LCD) skärm ansluten till en kompakt dator kropp. För att få LCD-skärmen fungerar på en bärbar dator och samtidigt minimera hårdvara och vikt, en skärm inverter används för att driva skärmen från själva datorn.

Sätta en laptop LCD är den primära uppgiften för skärmen omriktaren och laptop-tekniken förbättrar, omriktaren styrelser blivit mindre och av bättre kvalitet. Skärmen Omriktaren är ett kretskort som passerar effekt ström från kroppen av bärbar dator till LCD, strömförsörjning bakgrundsbelysningen och ger dig möjlighet att se bilderna på skärmen.

Även en till synes enkel uppgift, skärmen Omriktaren kan vara en av de vanligaste posterna att misslyckas i en bärbar dator. När detta händer är det ibland svårt att avgöra om bakgrundsbelysningen brunnit ut på LCD själv eller om skärmen omriktaren har gått dåligt eftersom symptomen är mycket lika.

Vanligtvis när en skärm omriktaren har gått dåligt kommer skärmen har vissa makt och verkar vara tända, men ljuset kommer att bli mycket svag och svår att använda. Några problem med skärmen växelriktare kan inte låta LCD för att visa några bilder, men verkar upplyst, liknande det ögonblick den bärbara datorn har varit påslagen i väntan på att datorn ska starta.

Det finns många hemsidor tillgängliga för bistå laptop ägare för att ersätta defekta skärmen förkopplingsdon och kostnaden för att utföra denna reparation utan att ta den bärbara datorn till en affär kan vara väl värt arbetet. De områden gå igenom processen med att ersätta omriktaren styrelsen att rätta till problem med laptop skärmar.

Även om detta reparera verkar okomplicerat är det alltid bra att veta vad garantin är tillgänglig för den bärbara datorn innan du börjar. Om den bärbara datorn fortfarande har en garanti, skall tillverkaren tar oftast hand om reparation utan kostnad och den bärbara datorn garantin kommer sannolikt att finnas kvar efter reparationen. Många tillverkare gör garantin ogiltig i ett datorsystem, om ägaren gör ändringar eller reparationer utan att tala med företagets supportpersonal eller skicka datorn för reparation.

Om du försöker reparera en defekt skärm omriktaren, kontrollera grafikkortet i systemet med en extern skärm-det kan spara en hel del huvudvärk om problemet inte är något en användare kan reparera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.