Vad är en SaaS-lösning?

en SaaS-lösning är en programdistribution modell som gör det möjligt för användarna att få tillgång till ett visst program eller en modul som är värd för säljaren om det behövs. Software as a Service (SaaS) används ofta med en rad olika programvaror. Den primära funktionen av en SaaS-lösning är licensieringsbestämmelserna. Istället för att köpa en hela programmet som en enhet eller produkt kan kunden köpa nyttjanderätt istället.

Det finns fem primära egenskaper för att klassificera ett system som en SaaS-lösning. Access metod är den första. För att betraktas som en SaaS-lösning, måste programvaran nätverksbaserade och administreras från en central plats eller hubb. Kunderna krävs för att använda verktyget via Internet. Varje kund är försedd med en rad unika användarnamn, profiler och åsikter. Programvaran kan känna igen användaren och ge lämpliga se och ha tillgång till uppgifter. Användarna kan komma från en rad olika företag, alla tillgång till samma verktyg, men med något olika användarupplevelser.

Den verkliga själva programvaran är utformad för att ge möjlighet för flera personer eller användare tillgång till samma uppgifter och verktyg samtidigt. Det är viktigt att notera det finns mycket mindre kundanpassning än i en traditionell programdistribution modell. Förhållandet är besläktad med en till många, snarare än en individuell service.

Verksamheten aspekterna av programhantering, alltifrån prissättning, partnering, och den övergripande arkitektur är avsedda för en per-användare avgiftsstruktur. Denna struktur måste inrättas med det ursprungliga systemets utformning och kräver betydande ansträngningar för att uppnå. Men när arbetet väl är gjort, samma regler gäller för alla användare, oavsett volym.

Alla systemunderhåll förvaltas centralt. Detta är en stor fördel, eftersom säljaren har ett mycket högre grad av kontroll över produkten. I vissa versioner av SaaS, det finns en hämtad komponent i mjukvaran redskap. Säljaren behåller nyttjanderätt och kan tillämpa systemet patchar och fixar samtidigt för alla användare. Denna typ av kontroll löser en hel del av det arbete som normalt avslutas hos kunden att uppgradera tekniken. Det garanterar också den programvara som företaget kan begränsa antalet versioner måste stödja.

Den infrastruktur som krävs för att köra den typ av programvara är betydande, och ofta baserade på Service Oriented Architecture (SOA). Denna typ av struktur skapar paket för olika funktioner som driftskompatibla tjänster eller moduler. Varje kund är fri att aktivera olika tjänster och utöka sin verktygslåda baserad på sina egna behov och schema. Designen garanterar att varje modul fungerar som en självständig enhet, och samtidigt integrera med andra delar av programvaran.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.