Vad är en Partner Portal?

Partner portaler är online program som gör det möjligt för dotterbolag eller partner i ett företag att ha direkt tillgång till en mängd resurser för försäljning och marknadsföring. Syftet med en partner portal är att ge partner eller affiliate med verktyg som är användbara för att upprätthålla relationen till ömsesidig nytta för båda parter. Partner-portalen kan ge tillgång till dessa uppgifter som kommande försäljning kan endast beställas via dotterbolag, spårning information om försäljnings-och provision, och det aktuella läget för alla beställningar som nyligen omhändertagits av affiliate eller affiliate kunder.

Eftersom en partner portal ger tillgång till konfidentiell information, är det nödvändigt att skapa inloggningsuppgifter och förfaranden som begränsar flödet av data till endast det som affiliate eller behöver partner. Detta är ofta förvaltas av bostäder portalen direkt på servern till bolaget. Affiliates och partners kommer att använda en länk på företagets huvudsakliga webbplats eller ett speciellt varumärke målsida att nå en inloggningssida. När inloggningsuppgifter kontrolleras av servern, kan partnern se alla och alla uppgifter som är tillåten av administratören.

Att använda en partner portal är vanligt i dag med många återförsäljare och affiliate program. I stället för mottagande veckovisa eller månatliga rapporter med vanlig eller elektronisk post, partner eller affiliate har realtid tillgång till all verksamhet i samband med hans eller hennes partnerkonto. Portalen får tillåta att partnern att se order som nyligen placerades, eller information om nya kunder som registrerat sig för tjänster inom ramen för sin partner. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för partnern att bedriva sin egna ansträngningar kundvård tillsammans med kunden stöd som erbjuds genom det sponsrande företaget.

I vissa fall är en partner portal mer än bara ett sätt att få tillgång till information viktig för affiliate. Till exempel företag som installerar nätbutiker på uppdrag av medlemsförbunden ofta inrätta ett varumärke butik för var sina partners. Partnern kan använda den skyddade gränssnitt för att ställa slutkundspriser i någon punkt över grossistpriset fastställs av bolaget. Detta gör det möjligt för partnern att avgöra hur mycket han eller hon kommer att göra från varje försäljning som genereras via gränssnittet. Samtidigt kan partnern se hur många Försäljningen sker under en given period, vilket gör det möjligt att spåra marknadsföring och kvalificera försäljningsstrategier.

Vad mer handel sker på Internet, har tillämpningen av en partner portal blivit allt vanligare. Strategin tillåter personer att enkelt skapa en biinkomst de kan arbeta när det passar dem. Det sponsrande företaget gynnas av att ha mindre heltid avlönade försäljare i sina anställa och samtidigt ha en stor säljkår säljer sina varor och tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.