Vad är en Ohnosecond?

ohnosecond är en förvånansvärt kort tid mellan utför en handling och inser hur otroligt dum eller olyckligt att åtgärder verkligen var. Det tar bara ett ohnosecond att träffa en "ta bort" eller "skicka"-knappen och sedan utbrista i ett inomhus eller utomhus röst: "Åh nej, vad har jag gjort?" Nästan varje datoranvändare har haft minst en ohnosecond i hans eller hennes livstid. Många ohnoseconds orsak endast tillfälligt bakslag eller mindre obehag, men ett fåtal kan få allvarliga följder.

Ett vanligt ohnosecond inträffar när du skickar e-post, särskilt när ämnet i mailet är nedsättande mot en arbetsgivare eller innehåller andra skadliga material. Istället för att skicka ett svar på ett specifikt namn på e-kedjan, kan en användare hit "svara alla", som automatiskt skickar kopior av sina svar på varenda namn förknippas med det ursprungliga e-post. Detta kan innefatta de sista personer som behöver läsa användarens starkt formulerade svar. Att slå på fel knapp när man hanterar vidarebefordras e-post kan vara ett stort ohnosecond situation.

En annan ohnosecond ofta händer vid lagring av viktiga datafiler och dokument. Istället för att klicka på en knappen "Spara", kan en del människor av misstag klicka på "ta bort"-knappen istället, och därmed förlora vad som kan vara den enda kopian av ett mycket viktigt projekt. Lyckligtvis många moderna datorsystem har skyddsåtgärder vidtas som antingen säkerhetskopiera filer automatiskt eller att användarna ska kunna ångra effekterna av ett enda misstag.

Ohnoseconds inte är strikt begränsade till världen av datorer, dock. Vissa människor har upplevt en ohnosecond efter stängning en låst bil dörren med nycklarna kvar i tändningen. Andra har gjort misstaget att lämna en läsk kopp på taket av en bil strax före drar sig ur en restaurang parkeringsplats. Lämnar en apparat igång eller inte att stänga av bilens strålkastare kan även skapa minnesvärda ohnoseconds.

För att slippa alltför många ohnosecond incidenter, bör datoranvändare Iaktta stor försiktighet innan du klickar på kommandon som inte har någon märkbar lämnas tillbaka, t. ex. "ta bort" och "svara alla. "Utveckla en fast rutin för att spara viktiga filer eller slutar en arbetsdag bör också bidra till att förebygga denna typ av hjärta stoppa händelser inträffar igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.