Vad är en Nanocomputer?

En nanocomputer är en typ av dator som vanligen är anställd på området nanoteknik. I huvudsak är ett nanocomputer en mikroskopisk datoriserad anordning. Även om begreppet nanocomputer har funnits i flera decennier, fortsätter uppfattning av tekniken att utvecklas så det blir möjligt att lagra och använda data och funktioner på system som blir alltmer kompakt design.

I år Tidigare var begreppet nanocomputer tänkte i termer av att vara en liten dator som skulle utföra alla uppgifter i samband med den stora elektroniska hjärnor av 1940-talet och 1950-talet. Med tiden gjorde när tekniken det möjligt för mindre stordatorer att överträffa funktionerna i de tidigare elektroniska hjärnor, började tanken på nanocomputer som en enhet som inte bara var liten, men möjligen även mikroskopiska i naturen att växa fram. Idag skulle den allmänna idén om en nanocomputer innebär införandet av en liten enhet i kroppen att stödja den naturliga organfunktioner, behandla sjukdomar, och i allmänhet utföra specifika uppgifter att kroppen inte längre kan klara sig utan någon form av hjälp.

Potentialen för en mikroskopisk dator verkar vara oändliga. Tillsammans med användning vid behandling av många fysiska och känslomässiga besvär, är nanocomputer ibland tänkt att göra det möjligt för den ultimata i en bärbar enhet som kan användas för att ansluta till Internet, utarbeta dokument, forskning olika ämnen, och hantera vardagliga uppgifter som e-post . Sammanfattningsvis skulle alla funktioner som för närvarande uppnås med stationära datorer, bärbara datorer och handdatorer vara möjligt med en nanocomputer som sätts in i kroppen och direkt interagerar med hjärnan.

För närvarande är en nanocomputer som är användbart för allmänt bruk i hem-eller affärsverksamhet ännu mer fiktion än fakta. Fortsätter dock tekniken för att finna sätt att lagra allt större mängder data på en enda dator chip. Eftersom de mekaniska aspekterna av datorteknik i fortsättningen att medföra mindre passiv utrustning, blir begreppet en nanocomputer som använder sig av en biokemisk gränssnitt mer genomförbart. Det finns förespråkare för den nanocomputer koncept som tror att dessa mikroskopiska implantat kommer att vara tillgänglig för allmänheten någon gång under de närmaste årtiondena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.