Vad är en Media Gateway?

media gateways är varje typ av anordning som gör det möjligt för konvertering av data från ett format till ett annat. Denna typ av ansökan är mycket hjälpsamt när du flyttar data från en plattform eller nät till en webbplats som använder sig av olika kriterier för form och struktur av data. Medierna gateway är en gemensam enhet som används i både hem och kontor som är inställda för att skicka och ta emot data via Internet, liksom i de flesta privata nät som är anställda av företag med flera platser.

Ibland kallas en softswitch, är syftet med media gateway för att bevara integriteten hos de data som flyttas från ett ursprung till en punkt om uppsägning. Samtidigt kommer gateway möjliggör omvandling av data från den ursprungliga format till ett format som kan erkännas på den mottagande änden. Detta innebär att även om slutanvändaren använder en annan uppsättning program än avsändaren, kan det fortfarande vara möjligt att få tillgång till data och använda informationen.

En vanlig tillämpning av en media gateway finns i telekonferenser branschen. Som ett alternativ till att använda internationella freefone tal, en media gateway kan ställas upp på en lokalstation. När någon i området för övergången önskar delta i ett konferenssamtal med säte i ett annat land, den enskilde ringer ett nummer som tilldelats porten. I media gateway omvandlar den digitala telefonen överföring till en dataström och rutter strömmen över Internet till en annan media gateway som är samlokaliserade på mottagarsidan. Den andra media gateway läser dataströmmen och sedan omvandlar informationen till ett format som kan läsas och tas emot av telekonferensen överbrygga utrustning. Denna process gör det möjligt för internationella gå att ringa till ett konferenssamtal utan att skapa något mervärde kostnad för avsändaren av konferensen.

Tre vanliga exempel på en media gateway innehålla en krets switch, och IP-gateway, och en kanal bank. Dessa olika typer av portar kan tillhandahålla en gemensam portal för omvandling av data, eller placeras på olika punkter i sändningsprocessen. Till exempel kan det media gateway processen involvera avslutande kanaler från en krets switch baserat nätverk på en annan typ av nät, eller konvertera strömmande media i paket som hanteras av ett paketförmedlande nätverk, såsom i fallet med att skicka RPT strömmar genom ett IP-nätverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.