Vad är en Malware virus?

En malware virus är en allomfattande term för ett störande eller skadlig programvara som gör sin väg till en dator eller ett nätverk utan ägarens medvetenhet. Ordet "malware" kommer från uttrycket "skadlig programvara. " Programvaran anses vara skadliga program beroende på vad syftet med dess upphovsman var. Virus, maskar, trojanska hästar, spyware eller någon annan form av oönskade program kan betraktas som en malware virus. Det är viktigt att skilja en malware virus från "fel" eller små defekter i annars seriösa program.

En mängd olika syften kan tillgodoses genom en malware virus, från enkla ofog eller skadegörelse, att göra en ekonomisk vinst för dess skapare. Under hela den tidiga historien av skadlig kod under 1980 och 1990, nästan varje malware virus skrevs endast i syfte av att spela ett spratt. Bland de mindre skadliga virus som spreds under denna tid var en som öppnade alla textdokument i en hårddisk, och bytte alla instanser av ordet "och" till "inte. " Ett virus är tekniskt definieras som malware som kräver ingripande på den del av datoranvändare för att fungera, till exempel att öppna en skadlig e-post. Maskar är varianter av virus och kan uppnå samma syfte, men är mer försåtliga eftersom de arbetar på egen hand, utan åtgärder från användaren.

En av de mer ökända och farliga typer av skadlig kod virus som har setts är den trojanska hästen viruset. Detta är en grupp virus som gör sig in en dator och fungerar som något av en tickande bomb. På utsatt tid, de kan radera en hårddisk eller stjäla konfidentiell information innan göra persons dator huvudsak obrukbart. Trojansk häst virus vanligtvis presentera sig som något som de inte är det, för att få tillgång till en dators hårddisk och gömma sig.

På senare tid har det varit vanligt att se malware virus som försöker göra en vinst från att stjäla personlig information från en datoranvändare. Tangentloggar är ett exempel på denna nya typ av malware. Deras syfte är att hålla koll på varje knapptryckning som görs på en dator, för att min data såsom lösenord, kreditkortsnummer och annan känslig information. Denna ekonomiskt motiverade malware är ofta som crimeware eller spionprogram och kan några av de mest besvärande skadlig kod som finns.

Lyckligtvis finns det många sätt som datoranvändare kan skydda sig från hotet om ett malware virus. Anti-virus och anti-spam program är bra ställen att starta, och rekommenderas för de som äger en dator med ett Windows ™ operativsystem. Det är oftast inte nödvändigt på datorer med andra operativsystem, eftersom de flesta virus inte skrivna på ett sätt som riktar dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.