Vad är en METATECKEN?

En metatecken är en av ett antal tecken som när de används, inte representerar någon av de olika bokstäver eller siffror som vi vanligen använder för att kommunicera. En metatecken har en bestämd betydelse som tyder på att olika ord bör separeras i en kodrad.

Den metatecken berättar datorn hur de skall handla i huvudsak förklara vad man ska göra med de tecken som följer metatecken. Med andra ord kommer en dators operativsystem läsa en metatecken, tolka vad det innebär och sedan utföra en åtgärd som grundar sig på denna tolkning. En sådan talan kan omfatta instruera systemet att separata uttalanden eller söker efter olika stavningar av ett ord.

En metatecken kan skapas från en mängd olika symboler, bland annat skiljetecken. När en metatecken inte behövs, och skiljetecken används för sitt ursprungliga ändamål, måste de vara avskilda från resten av strängen. Detta kan ske antingen genom att placera dem inom citationstecken eller genom att använda ett omvänt snedstreck. Ett annat ord för att fastställa en sådan symbol mellanrum "rymma. "

Ett annat exempel på en metatecken använder en av de andra vanliga symboler på ett annat sätt, t. ex. genom att använda på dollartecknet för att ange slutet av en rad. Ett frågetecken är en mycket användbar metatecken när de utför sökningar. Du kanske inte vet exakt hur ett visst ord stavas i en fil, ett vanligt exempel är "heder" och "heder".

För att ge ditt system för att leta efter båda stavningar, skulle du skriva " Hönö (u)? r. " Den metcharacter, i detta fall ett frågetecken, då berättar datorn att hitta ordet heder oavsett hur det stavas, med eller utan "u. "Å andra sidan, om du söker efter en metatecken måste du citera det före eller med ett bakslag för att söka efter det i sin gemensamma användning. Säg att du vill söka efter bara frågetecken. Eftersom det är en metatecken, skulle du behöva använda omvänt snedstreck framför den eller citattecken runt det för att få systemet att följa ditt kommando.

Vissa metcharacters har särskilda ändamål eller bara matchar vissa tecken finns det också de som matchar vilket tecken som helst. Den punkt, eller den tid, är en av dem. En metatecken som matchar alla tecken är känt som ett "wildcard".


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.