Vad är en Internet Troll?

En Internet-troll är någon som just kränkande, kontroversiellt eller splittrande material på ett Internet-samfundet. Troll är en tyvärr vanlig företeelse på många samhällen över Internet, och det finns olika åtgärder som kan vidtas för att bekämpa dem. Om du för närvarande kämpar med en Internet-troll, det bästa du kan göra är att gå, eftersom troll foder på uppmärksamhet, och de försvinner normalt om de ignoreras.

Utvecklingen av Internet Trollet en långsam process som började som datoranvändare började i större utsträckning anta Internet. Först nämns uttrycket endast till någon som var "trolling" för ett svar eller yttrande, på samma sätt som fiskebåtar kastade ut stora nät för att fiska för en fångst. Med tiden växte troll mer aggressiva, och begreppet började användas särskilt för att hänvisa till någon irriterande eller sårande. I denna mening kan ett troll jämföras med de otäcka varelser av skandinaviska mytologin som också kallas troll.

Det finns flera olika typer av troll. I det mest klassiska exemplet, trakasserar ett troll en Internet-community för ett par veckor, utstationering motstridiga åsikter eller uttalanden om anslagstavlor i ett försök att stimulera ett svar. Internet troll skiljer sig från människor som verkligen vill lägga fram en annan synvinkel genom sin attityd och aggressivitet, deras mål är inte att diskutera en situation, men att hindra medlemmar i ett diskussionsforum. De använder ofta vilseledande argument eller angrepp användarna av en webbplats när de försöker försvara sig mot trollet verksamhet.

I vissa fall blir ett troll en återkommande figur som är välkänd av långsiktiga medlemmar en anslagstavla. De personer som berättar ofta nykomlingar till samhället att ignorera trollet, som kan använda olika taktik för att få en ökning från nybörjare. I allvarligare fall kan en Internet-troll försöker slå in en kil genom en gemenskap, ofta med hjälp av räkenskaperna strumpa marionett. En strumpa marionett är en falsk identitet som används av någon som inte vill lägga under sitt ordinarie namn, några troll har massor av strumpor marionetter för att göra sin sida av ett argument ser ut som den har ett stort antal anhängare.

Trolls kan vara oerhört frustrerande. Speciellt när trollen användning hatpropaganda och stalkerlike taktik kan de passerar över linjen till vara farligt förutom att det är försvårande. Om du är administratör för en webbplats finns det ett antal sätt att hantera troll, från IP-blockering rapportera dem till myndigheterna om de hotar användare av din webbplats. Som användare på sajten, är det bästa svaret på ett troll inget svar, som i slutändan kommer att driva Internet troll i att gå vidare i jakt på nya offer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.