Vad är en Game Profiler?

Ett spel Profiler är en typ av spel styrprogram. Det organiserar processen med kommandon till TV-spel controllers och andra tillbehör såsom spel pads, joysticks, racing hjul, spel tangentbord och möss. Även om detta kanske låter onödigt eller komplicerat att en ledig spelare, kan det vara en livräddare för hård kärna spelare som regelbundet spelar flera olika spel. Dessutom ger den profilering verktyg även för användare att faktiskt ändra på hur en controller funktioner inom ett visst spel.

Game Profiler program används traditionellt på PC. Men det finns också exempel på denna typ av programvara som fungerar med spelkonsoler, såsom Xbox ® 360 eller PlayStation ® 3. Vissa program är generiska och arbeta med flera typer av plattformar och styrenheter, medan andra arbetar med endast ett märke av regulator.

I varje fall gör spelet Profiler en spelare för att programmera alla kommandon för ett enskilt spel på en plats med ett enda gränssnitt. Den resulterande filen, eller "profil" kan sparas och laddas när du vill. Den stora fördelen med denna typ av programvara är att användaren kan skapa profiler för varje spel han eller hon spelar, vilket bidrar till att göra det möjligt att växla mellan spelen lätt utan att behöva programmera alla kommandon.

Ett annat Fördelen med ett bra spel Profiler, är att det tillåter användaren att faktiskt programmera om hur en viss kontroll fungerar. Alltså, en knopp eller reglage lätt göras att fungera som en axel, och vice versa. I själva verket kan man programmera ens en joystick att fungera som en mus. I många fall skulle det vara omöjligt att göra direkt via spelets gränssnitt. Denna förmåga kan också bidra med spel som har problem att känna igen en viss typ av regulator. Spelet Profiler kan skapa ett slags "bakvägen" för att tvinga kommandon genom till spelet.

Game styrprogram av denna typ kan erbjuda spelaren en stor fördel, och är särskilt användbar för de som spelar en massa olika spel, eller mycket komplexa spel. Men det finns också några nackdelar. Om en spelar regelbundet bara ett eller två spel, uppgiften att skapa en profil kan vara mer tråkiga och tidsödande än det är nyttigt. Dessutom, med hjälp av ett spel profiler innebär att ännu en ansökan kommer att vara igång i bakgrunden under spelets gång, med upp värdefulla hårdvara resurser. Därför, om användarens dator är endast marginellt kraftfull nog att köra ett visst spel, kan det inte vara värt att handeln av i datorresurser för att använda den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.