Vad är en Dongle Crack?

En dongle spricka är en metod att kringgå ett system för datasäkerhet som använder hårdvara såväl som mjukvara. Tanken med systemet är att programvaran bara fungerar när en särskild och unik enhet sätts in i datorn. Den dongle spricka är ett försök att komma runt detta ofta genom att försöka använda en förfalskad dongeln.

Ordet dongle används ofta för att hänvisa till någon enhet som ansluts till en USB- hamn. Men strängt taget endast avser en viss maskinvaruenhet, inte endast ett lagringssystem som ett USB-minne. Det finns flera typer av dongeln, var och en att ha sin egen anledning för människor att försöka en dongel crack.

Den ursprungliga betydelsen av dongle var en anordning som används som ett säkerhetssystem. Det används för att skydda mycket dyra program, vanligtvis för en nischmarknad. Systemet innebär att programvaran är inställd för att bara springa efter att ha bekräftat att dongeln sitter i maskinen. Tanken är att det är mycket svårare att reproducera ett fysiskt objekt som en dongel istället för själva programvaran.

Det finns flera sätt att använda en dongle för säkerhet, alla med sina egna svårigheter för någon försöker en dongle spricka. I sin enklaste form, programvaran kontrollerar helt enkelt om dongel är fysiskt närvarande. Detta kan kringgås genom att hacka programvaran och ställer in det så att det alltid fungerar som om dongeln är närvarande.

En annan säkerhet metod är att få mjukvaran skicka en krypterad bekräftelse begäran till dongel. Detta kan vara knäckt på samma sätt som det enkla kontrollen, men detta är endast möjligt om kryptering kan besegras. En ännu mer avancerad metod är att ha en del av programmet lagras på dongeln själv snarare än i huvudscenariot programvaran. Detta gör det mycket svårare att knäcka, så enkelt lurar mjukvaran att tro dongeln finns kommer inte att räcka.

Uttrycket "dongel crack" också kan hänvisa till hårdvarulås som används för trådlösa bredbandstjänster, antingen via WiFi eller mobil nätet. I dessa fall donglar i själva verket miniatyr modem apparater som kopplas till en USB-port. I detta sammanhang någon försöker bryta dongeln kommer sannolikt att försöka bryta kryptering och antingen avlyssna data som skickas till och från Internet, eller använda bandbredden att kunna spela online utan att behöva betala för en anslutning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.