Vad är en Cryptosystem?

En cryptosystem är ett viktigt begrepp för att hålla viktig information säker på Internet. Varje gång känsliga personuppgifter skickas genom vad som kallas en säker server och informationen är så kodat, eller tas i koden. Den person som mottar informationen måste ha ordentligt system för avkodning eller dekryptera, informationen. Information som namn, adresser, kreditkortsnummer och personnummer är ofta skyddade med minst en form av en cryptosystem. I detta sammanhang är ordet cryptosystem används som en förkortning för orden kryptografiskt system.

kryptosystem anses allmänt vara det bästa valet för att hålla viktig information säker på Internet. Säkerhet protokoll som SSL, TLS och SSH förlitar sig alla på kryptosystem och kryptografiska primitiver för att ligga till grund för deras kodning. Säkerheten vid användning av kryptografiska system är inte helt idiotsäkert, eftersom det är rörliga faktorer, inklusive användaren, datorn, det nät där informationen lagras och servern under vilken den delas. Många som använder Internet för personligt bruk kommer att erkänna en säker server med ett litet lås-formad längst ned sin webbläsare fönster. Det är en bra indikation på att en cryptosystem används på just den webbsida för att hålla information privat.

Innan tillkomsten av datorer och Internet, var ordet kryptosystem används i ett annat sammanhang. En kryptograf, eller någon som arbetar med hemliga koder för att dölja information, skulle skapa en uppsättning av tre matematiska algoritmer. En uppsättning skulle generera den information vore en annan kryptera den och den tredje skulle dekryptera det. I huvudsak de uppgifter som används i kryptografi skulle vara "kodad" två gånger och ordnade upp en gång.

Det finns en myriad antal krypteringsteknik, men det mest säkra förlita sig på utsmyckning av så kallade kryptografiska primitiver . Dessa låga algoritmer byggs på och återskapas för att upprätta en kod som bara kan brytas ett visst antal sätt. Ju lägre antal sätt en cryptosystem kan lösas, desto säkrare kryptering anses vara.

Eftersom termen används mellan personal inom datasäkerhet och kryptografer, en populär publikation för yrkesverksamma Internet-säkerhet, Internet Security ordlista , föreslår att begreppet cryptosystem bör inte användas tillsammans med Internet-säkerhet för att undvika förvirring. Istället för att använda denna term, föreslår Internet Security ordlista att villkoren kryptografiska eller kryptografi användas. Trots publikation rekommendation, många människor fortsätter att använda ordet cryptosystem att hänvisa till både datoriserade och icke-datoriserat koder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.