Vad är en "Clean Install"?

en ren installation är en installation av ett operativsystem på en hårddisk som har helt raderats. Ren installerar används för att sätta ett operativsystem på en helt ny dator, och att ersätta helt eller uppgradera ett operativsystem på en äldre dator. Även om processen kanske låter lite skrämmande för personer som inte är bekväm med att göra sitt eget operativsystem anläggningar, det är faktiskt relativt enkelt, och det kan mycket bättre än en uppgradering eller installation ovanpå ett befintligt operativsystem.

Det finns flera skäl att välja en ren installation av ett operativsystem på en äldre dator. En av de första är virus. Genom att göra en ren installation kan användaren eliminera alla virus när hårddisken torkas. Skadade registerposter och andra problem kommer att avskaffas. Även om en dator inte verkar ha några särskilda problem, installera om operativsystemet kan lösa frågor som en dator som kör långsamt eller kraschar ofta.

Den största nackdelen är att användarens inställningar, filer och så vidare går förlorade. Av denna anledning är det viktigt att fullt ut säkerhetskopiera data innan du installerar ett operativsystem eller installera ett nytt operativsystem. Vissa användare tycker inte om att göra detta, eftersom de tillbringar mycket tid att finslipa sina inställningar för att få sina datorer som kör perfekt, men många inställningar kan bevaras och appliceras på nytt med backup program som är avsedda för just detta ändamål. Till exempel kan en användare spara sin personliga information webbläsare, och installera den när den nya operativsystem är och funktionell.

Medan många människor tycker om en ren installation med hänvisning till Windows, vilket operativsystem som kan installeras på detta sätt, inklusive olika Apple operativsystem, Linux, och så vidare. Vid byte av operativsystem, användare ibland vilja göra en ren installation så att de kan börja om från början, och se till att ingenting på hårddisken kommer att strida eller störa det nya operativsystemet.

Människor kan göra en torka och ren installation med installationsskivorna för ändamålet, om de vill installera om eller installera ett nytt operativsystem hemma. Det är också möjligt att hyra en dator tekniker för att hantera installationen, ett bra alternativ för människor som känner sig obekväma med datorarbete av denna nivå. En skicklig tekniker kan också spara och ladda dokument, inställningar och andra personuppgifter för att få användaren köra igång så fort som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.