Vad är en Blog Directory?

En blogg katalog är en särskild typ av webbkatalogen som fokuserar på listan bloggar. Bloggar, en förkortning av webbloggar, är en typ av webbplats vanligt uppdateras ofta, vanligen i form av en individ eller en grupp av enskilda individer, och ofta anges som tjänster med de nyaste inläggen först. Eftersom det finns bokstavligen miljoner bloggar i världen, en blogg katalog hjälper människor att sortera dem med intressen och hjälper dem att hitta den typ av blogg de letar efter. En mer avancerad blogg katalog kan innehålla små recensioner eller av människor skapade beskrivningar, för att ytterligare hjälpa användare att hitta vad de letar efter.

Till skillnad från en blogg sökmotor, är en blogg katalog inte grundar sig på sökord och en enkel sökning. Det är snarare bygger på begreppet surfa och kategorisering. Bloggar är placerade i en blogg katalog baserat på vad deras huvudsakliga teman är, och kan placeras i en eller flera kategorier i ett katalogträd. Användaren gör sedan sin väg genom katalogträdet, och i varje kategori eller underkategori de kan se en lista över alla de bloggar som placerades i denna kategori. De flesta kataloger innehåller också en sökmotor, men detta är en sekundär funktion.

De allra flesta kataloger är allmänna, med kategorier som i teorin kan omfatta alla slags blogg. Det finns något sådant som en blogg katalog med en mycket mer begränsad räckvidd, dock, till exempel en som endast omfattar personliga bloggar eller en som endast omfattar företags bloggar. Dessa har ofta en högre grad av mänsklig redigering sätta i dem, eftersom de kan fokusera mycket mer på deras begränsad mängd uppgifter.

En viss blogg katalog kan ha en rad olika notering alternativ, ibland beroende på vilken typ av bloggen lämnas in. Vissa kataloger erbjuder bara gratis listor, där alla användare kan skicka in deras blogg för notering. Andra erbjuda ömsesidig listor, där en användare kan skicka in sin blogg gratis i utbyte mot en länk på sin blogg tillbaka till katalogen webbplatsen. Andra erbjuder en betald listning alternativ, ofta i samband med en kostnadsfri information, som vanligtvis ger en snabbare översyn tid, och i vissa fall en bättre notering. Vissa betalas kataloger erbjuder ett bud på position huvudnummer, där olika platser bud på bloggen katalog för en högre notering position.

Många blogg kataloger är högt automatiserad, med användare som har sina bloggar för automatisk integrering, eller tas efter en rudimentär kontroll av en anställd. Andra är människor skapade kataloger, som har ett team av antingen frivilliga betalats eller anställda som tittar på varje blogg som har lämnats in. Dessa arbetare då besluta om huruvida beskrivningen är korrekt, och om de inte skriva om den i viss utsträckning, och hjälpa till att placera den på bästa möjliga kategori eller underkategori, om det är valt för notering.

Bloggen katalog är en viktig del av den moderna bloggen världen, särskilt på grund av sökmotor relevans. Många kataloger har en hög ranking av starka sökmotorer, på grund av mängden inkommande länkar till dem, relevans deras innehåll, och det faktum att de är så strängt strukturerade. Som ett resultat av en inkommande länk från en blogg katalog kan bidra till att förbättra positionen i sökmotorer dramatiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.