Vad är en Baby tangentbord?

En bebis tangentbord är en dator i miniatyr tangentbord ger en mer kompakt design för bärbarhet. Baby tangentbord, ofta kallade "mini"-tangentbord, har vanligtvis 84-89 tangenter med 101-104 viktiga funktioner, och ofta 13 inches (33 cm) eller kortare. Som jämförelse standard tangentbord köra närmare 18 inches (46 cm) i längd. Tekniskt alla tangentbord med ett mycket litet footprint som den i en baby tangentbord, oavsett hur många nycklar det är en "mini" eller "baby tangentbord".

I början av 1980, som avser IBM första kommersiella PC /XT tangentbord med 83 tangenter, även om fotavtryck var jämförbar med normalstor tangentbord idag. IBM förbättrat layouten för tangentbordet och formen på knapparna med lanseringen av den första PC /AT dator. Detta nyare PC /AT-tangentbord såg lik moderna tangentbord utom F-tangenterna (funktionsknappar) var grupperade i två kolumner till vänster för styrelsen och det endast fanns 84 nycklar.

När IBM introducerade senaste PC /AT modell 1986, infördes också den 101-tangenten Förstärkt -standardmodellen kring vilka moderna tangentbord bygger på. Detta tangentbord F-tangenterna längst upp, tillade markörknappar, en numerisk knappsats och andra nycklar funktionen.

Tangentbord design småningom blomstrade i 104-tangenters tangentbord med särskilda Windows funktionstangenter, multimedia tangentbord, ergonomiska tangentbord, programmerbara tangentbord och tangentbord med inbyggd trackballs eller pekplattor.

Baby tangentbord besvarade ett behov av mer bärbarhet, särskilt i allt fler LAN-miljöer. Sedan dess har framsteg tekniken gett dem en plats i styrelserum, föreläsningssalar, sammanträdesrum, med mera. Nätverk tekniker, administratörer, säljare och chefer på språng kan lätt smyga sig en baby tangentbord i en portfölj för att mellan kontor terminaler, platser jobb, eller mobila presentationer. Vissa hem användare föredrar även dem bara för att de tar mindre plats på skrivbordet.

Det finns så mycket mångfald bland de olika modellerna av baby-tangentbord som går att hitta bland vanliga tangentbord. Layouter varierar från modell till modell, och det finns ingen "rätt" design. Tillfredsställelse är beroende av personliga preferenser. Det finns multimedia baby tangentbord, "hacker" stil tangentbord baby, programmerbara tangentbord baby, och även belyst baby tangentbord. De flesta använder USB eller PS /2 gränssnitt.

En hybrid av ett vanligt tangentbord är en kompakt tangentbord , som har 101-tangenter eller mer komprimerade i ett fotavtryck som varierar runt 16 inches (41 cm) i längd-inte tillräckligt liten för att betraktas som en baby tangentbord.

Baby tangentbord är allmänt tillgänglig online och kan vara tillgängliga på din lokala dator uttag också. Priserna börjar på ca $ 30 (US).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.