Vad är databrott?

databedrägeri frodas, eftersom användningen av datorer blir en del av vår vardag, med allt större frekvens. Definitionen av vad som utgör databedrägeri blir allt mer komplexa med påhittighet människor som har för avsikt att bedra, förvränga, förstöra, stjäla information eller skada andra genom att få tillgång till information genom bedrägliga och olagliga medel. Precis som du måste vara försiktig när du går nerför gatan, eller i ditt eget hem när du låser upp på natten, du måste vara försiktig med många exempel på databrott som kommer att göra sig till din dator .

Typer av databedrägeri varierar och kan vara komplexa eller enkla. Enkel typ av bedrägeri skulle kunna omfatta:

 • Skicka hoax e-post för att skrämma folk.
 • Olagligt att använda någon annans dator eller "poserar" som någon annanstans på Internet.
 • använda spionprogram för att samla information om människor.

Dessa åtgärder databedrägeri eftersom de är avsiktliga förvrängningar av sanningen. De gå över till mer skadliga åtgärder när de blir mer komplexa och omfattar:

 • Email begär pengar i utbyte mot "små insättningar. "
 • Pyramidspel eller system investeringar via dator med avsikt att ta och använda någon annans pengar.
 • E-post försöker att samla in personlig information som skall användas för att tillgång till och använda kreditkort eller personnummer.
 • Använda någon annans dator för att komma åt personlig information med avsikt att använda sådana bedrägligt.
 • använda datorn för att värva minderåriga i sexuella allianser.
 • Brott mot upphovsrättslagen genom att kopiera information med avsikt att sälja information, som DVD, CD-skivor.
 • Hacka sig in i datasystem för att samla in stora mängder information för illegala syften.
 • Hacking eller olagligt att använda en dator för att ändra information, såsom betyg, arbetsrapporter etc.
 • virus Skicka dator eller maskar med avsikt att förstöra eller förstöra någon annans dator.

Det finns många olika rättsliga följder för de som utövar databrott, särskilt om sådan praxis kan visas vara skadliga och fysiskt eller ekonomiskt skadliga för andra. De flesta lagar som gör skillnaden mellan en person som medvetet begår bedrägeri och någon som gör det oavsiktligt. Till exempel går på en bluff brev om en potentiell virus är ett gemensamt drag bland nya datoranvändare och är inte riktigt bedrägligt. Medvetet skapa en bluff brev för att skrämma andra är bedrägeri med avsikt att åtminstone känslomässigt skada andra. I allmänhet när en person uppsåtligen har begått en bedräglig handling via dator de kan bli föremål för både straffrättsligt och ibland civila åtal, och vid minsta de kommer att betala böter om de är dömda för mindre allvarliga bedrägerier. Vid maximal, människor som stjäl information eller stjäla folks pengar via dator, antingen direkt eller genom bedrägliga medel ansikte fängelse och höga böter.

Även om det finns hårda straff för att begå databrott, lagar som styr mot det kan vara svårt att genomdriva. Några av de e-postbedrägerier för investeringsmöjligheter och bli rik snabbt system har sitt ursprung utanför USA, och det kan vara svårt att inleda undersökningar på utländsk mark. Det är därför klokt att vara försiktig och åta sig följande dator filosofi när du är på nätet:

  1) Lämna inte ut personlig information till någon eller något företag som du har aldrig hört talas om förut. Detta inkluderar ditt fullständiga namn, din adress, ditt telefonnummer, kreditkortsnummer, personnummer, eller information om personer i ditt hushåll.
  2) Bry dig inte att bli rik snabbt system. Om de verkar för bra för att vara sant, är de absolut.
  3) Öppna inte e-postmeddelanden från främlingar. Installera anti-virus program och blockering av skräppost program på din dator och ditt e-postprogram.
  4) Använd inte hämta bilagor från personer du inte känner.
  5) Lär dina barn om säker kommunikation på Internet för att skydda dem från Internet rovdjur.
  6) Håll inte lösenord på datorn och använd inte vanliga lösenord som namnen på dina barn, födelsedagar, eller andra guessable ord. Ge aldrig ditt lösenord till någon annan.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.