Vad är avstigning filtrering?

utgång filtrering är en nätsäkerhet teknik som innebär att förhindra obehörig trafik från att lämna ett nätverk. Detta tillvägagångssätt är vanligtvis ihop med ett antal andra tekniker för att ge mer fullständig nätsäkerhet, och att skapa lager av säkerhet som kommer att göra ett system svårare att tränga igenom. Liksom andra tekniker nätsäkerhet kan det anpassas för specifika applikationer för att möta behoven i en viss miljö eller organisation, målet är att skapa trygghet utan att slå ett säkerhetssystem till en börda för användarna.

Många lekmän känner till idén om inträngning filtrering, vilket innebär att hålla obehörig trafik ut i ett nätverk. Denna typ av filtrering används av många människor varje dag, även om de inte uttryckligen medvetna om det, och det är att skydda befolkningen från attacker som kommer från utsidan. Med utgång filtrering, skada och känsligt material hindras från att lämna nätverket, vilket ökar säkerheten i systemet och förhindrar skador på system som kommer i kontakt med nätverket.

avstigning filtrering kan fånga virus, överbelastningsattacker och andra skadliga händelser från smittade datorer inom ett nätverk. De kan också kontroll av utsättning av information för att hålla systemet säkrare och undvika att ge hackare med information som kan användas för att äventyra systemet. Avstigning filtrering kan utnyttjas samt att begränsa vilken typ av information som frigörs i ett nätverk, till exempel, kan folk ska kunna skicka e-post, men inte ladda upp filer till en extern server.

Denna typ av filtrering är två-iscensatta. Den första etappen omfattar passiv övervakning av trafiken i nätet. Det andra steget innebär att avgöra vilken typ av trafik bör tillåtas. När systemet är etablerat, ett antal undantag skapas med målet att tillåta viss trafik från nätet utan några hinder. Undantag kan även fastställas för tillfälliga situationer, i vilket fall den person som behöver undantag kommer att behöva be programmerare som hanterar nätsäkerhet för att få undantag på plats.

Med en bra avstigning filtreringssystem, illvillig och otillåtet material kan finnas på ett specifikt nätverk, snarare än att få spridning. Detta system kan också användas för att förhindra oavsiktlig läckage av material, olämplig utsläpp av material och olagliga aktiviteter via nätverket. En skola, till exempel kan använda för avstigning filtrering för att begränsa fildelning med målet att förhindra spridning av olagligt kopierade information och material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.