Vad är adressfältet?

är det smala textfältet längst upp i en webbläsare där det visade webbadress visas. Det är också kallas Universal Resource Locator (URL) .

Webbsida adresser som visas i adressfältet börja med http://, som gör att webbläsaren att sidan är skriven i HyperText Markup Language (HTML). Om du besöker en webbplats för att ladda ner filer via File Transfer Protocol (FTP), adressen i adressfältet inleds med ftp://. Webbläsaren kan också användas som en filhanterare för att titta på hårddisken filer. I detta fall är adressfältet som används för att navigera till filen genom att starta med C: \ eller enheten att välja.

Surfers komma runt på webben genom att klicka på aktiv länkar som automatiskt klistrar destination adressen i Web adressfält för dem. Ett annat sätt att surfa är att skriva en adress i adressfältet manuellt. Om det finns ett stavfel, webbläsaren kommer antingen att ett fel sida, eller om en domän köptes som skrivit, kommer webbläsaren tar dig till den sidan. Ofta felstavade webbadresser köps av tredje part för att omdirigera trafiken till en oavsiktlig webbplats. Phishing använda en liknande teknik med användning av en alternativ stavning av en legitim webbplats för att lura människor till att ge dem personuppgifter.

Webbplatser som erbjuder gratis anonym surf står själva adressfältet för surfare. Surfaren måste ange destinationen webbadressen till den särskilda adressfältet tillhandahålls av webbplatsen, snarare än i sin webbläsare adressfält. Genom att använda den medföljande adressfältet, tjänar anonym tjänst som en proxy. Den passerar all information fram till surfaren webbläsare samtidigt sina egna låtar över nätet, snarare än den som surfar Internet Protocol (IP) adress.

Det har blivit populärt att ha en liten personlig ikon i adressfältet bredvid webbadress. Ikonen, som kallas en favicon , är ofta ett företags logotyp. När webbplatsen är bokmärkt kommer favicon visas i menyn Bokmärken också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.