Vad är Visual Data gruvdrift?

Visual data mining är en ny idé som använder den senaste tekniken för att tillämpa vissa principer för hur människor tolkar data. Data mining i allmänhet är processen att upptäcka mönster i en viss bit av information. Data mining används i alla typer av områden och för alla typer av ändamål. Det är en mycket generell metod som tillämpas i detaljerade sätt att få konkreta resultat, inom områden som ekonomi, medicin,

offentliga förvaltningen och regeringen, transport och mycket mer.

Mycket av det fenomen som kallas data mining är endast möjligt att använda nyligen uppfunnit tekniken. Den mikrodator är det mest relevanta exemplet på detta. Datorer kan samla in och visa en stor mängd data. Med data mining kan människan tolka dessa data på olika sätt. Det är den makt som data mining tillför den mänskliga gemenskapen, och den potential som dess utövare tittar på för att förbättra moderna metoder.

I visuella data mining, programmerare bygga gränssnitt som tillåter visuella presentationer som en del av hur mänskliga användare tolka de uppgifter som de ser. Denna typ av program håller på att byggas i olika branscher. Forskare och programmerare fortfarande tittar på möjligheterna att visuella data mining, och föreslår vissa rekommendationer för bästa möjliga metoder.

Enligt toppen teoretiker, är enkelhet viktiga för denna typ av gränssnitt. Dessa program måste kunna visa data på ett sätt som gör det enkelt för mänskliga användare att "se" det. De som tittar på med visuella data mining också se "ledande" som ett potentiellt problem i visuell data mining applikationer. Användarna måste kunna objektivt dra sina egna slutsatser från en visuell data mining presentation.

Andra frågor i visuella data mining innebär om programmet är tillgängligt för en stor publik. Skaparna av dessa program bör också tänka på om säkerhet är tillräcklig för att skydda program från obehörig användning. Den övergripande utformningen av system måste vara exakt. De bör vara lättillgängliga för användarna, säker från hackare och gjorde vara potentiellt kraftfull data presentationer.

Inom vissa branscher, visuella data gruvtillämpningar och liknande program utvecklas i rasande takt. Många som är engagerade i dessa sektorer finna det lämpligt att hålla reda på de framsteg som andra gör i relaterad teknik. Visuella och interaktiva data mining förväntas bli ett viktigt verktyg för den framtida samspelet mellan människor och datorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.