Vad är Utility Computing?

folk som drömmer upp villkor för datorfunktioner har inte mycket fantasi ibland. Om du trodde tillräckligt hårt över begreppet verktyget computing , kan du förmodligen räkna ut vad det betyder. Utility computing är en form av datorservice hur företaget som tillhandahåller tjänsten debiterar dig för hur mycket du använder den. Tänk på den elektriska företaget eller vattenbolaget, och du har det.

Enligt detta scenario du som konsument betala för de resurser som du konsumerar, inte de resurser att nyttan computing-operatören skall erbjuder dig att använda dem. Med andra ord, du betalar inte för hårdvaran. Beroende på hur mycket du använder datorer tjänster på en viss tidsperiod, kan detta antingen lägga fram ett besparingar eller en förlust.

Sun var först med att erbjuda verktyg för databehandling, år 2000. Hewlett-Packard följdes ett år senare. Andra stora aktörer, däribland IBM, har hoppat på den nytta data bandwagon under följande år. Med en sådan stor marknad krafterna bakom det, verkar nytta computing vara en sak för framtiden.

Men vissa experter varnar för att det inte är så idylliskt som det låter. Tänk på Electric Company, till exempel. Var din el ifrån? Vet du? Har ditt Electric Company har ett rutnät med ditt namn på, och gör att elnätet härrör enda kraftkällan som utsetts för dig? Självklart inte.

Detta är en av farorna med verktyget datoranvändning. Din datortjänster kommer att komma från vad som egentligen är en stor behållare, vilka tjänster inte bara dig utan en mängd andra kunder. Detta kan vara bra om du bara vill ha en plats att lagra data, eller låta analyseras årligen för försäljningssiffror ändamål, men om ni räkna med nytta datorer att leverera dagliga, minut för minut behov, kanske du vill ägna större uppmärksamhet åt integriteten i data och tjänster som du får från att nyttan computing leverantören.

Men om du är en småföretagare som trots din storlek och anställd bas, har expansiva datorbehov, då verktyget datoranvändning kan hjälpa dig att hålla dig i verksamheten. Du kanske har maskinvarubehov att man aldrig kan drömma om att ge med din begränsade budget, men att ha råd att "hyra" via verktyget datoranvändning. Det är den typ av tjänst som Sun, HP, IBM och andra hoppas kommer att bli deras biljett till ytterligare en marknad för sina tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.