Vad är Ultraportables?

Ultraportables är extremt lätta och kompakta bärbara datorer. Generellt väger mindre än 5 lbs (2,2 kg,) De är idealiska för dem som bär sin dator med sig hela tiden. Ända sedan introduktionen av tekniken kunna förpacka dator inslag i extremt små utrymmen, har ultraportables blivit ett mycket populärt område för den bärbara marknaden.

Människor som behöver ultraportables är oftast de som är ständigt på språng för arbetet eller personliga strävanden. Vissa ultraportables är så små kan de passa in i ett standardformat Manila kuvert. Deras låga vikt och liten storlek lägga till rörlighet för användare, särskilt de som måste klämma en mängd papper och föremål i små förvaringsutrymmen som portföljer eller ryggsäckar.

Det finns flera avigsidor ultraportables, som sin huvudsakliga dra är deras kompakta storlek. En del av sättet att minska vikten på maskinen genom att ta bort några av de normala laptop funktioner, till exempel USB-portar och kontakter. De tenderar också att ha långsammare processorer, även om några modeller inte skryta en dual-core processor (CPU. ) Deras hårddiskar är oftast mindre än vanliga bärbara datorer, vanligen featuring mellan 60-160 gigabyte (GB) lagring, jämfört med upp till 240 GB hårddiskar i större modeller.

Medan deras lätthet och bärbarhet är en förmån, kan det också vara ett ansvar. Ultraportables är ganska lätt att bryta, särskilt om tappade eller steg på av misstag. Det rekommenderas starkt att du tar servicealternativ garanti som kommer med oavsiktligt går sönder täckning när de köper en ultraportabel bärbar dator.

Kanske den största nackdelen att ultraportabla modeller är priset-taggen. Mest grundläggande modeller kostar mer än $ 1000 amerikanska dollar (USD) medan Premium-versioner kan kosta mer än $ 2000 USD. Jämfört med en allmän prisnivå i 5-6 lb (2,2-2,7 kg) versioner på $ 800-$ 15. 000 USD eller 6-8 lb (2,7-3,6 kg) modeller på mellan $ 500-$ 900 USD, de minsta modellerna kan tyckas överdrivet att alla på en budget.

Ändå kommer tekniken fans dras att köpa dessa snygga och trendiga maskiner som ofta innehåller avancerade säkerhetsfunktioner och tjusig förmågor som mobila skärmar. Många webbplatser och tidskrifter dator erbjuder listor över de bästa modellerna, men dessa är ständigt uppdaterad när nya versioner kommer ut på marknaden. Trots att listorna ofta oense, många namn på Dell XPS M1330, den Lenovo ThinkPad X61, och HP 2133 Mini-Note som top poster i kategorin. För köpare på en budget, många experter rekommenderar Toshiba Satellite U300-ST3094, som börjar på omkring $ 800 USD.

Den teknik som används i ultraportables är i sin linda, vilket kan förklara några av de höga priserna. Dessa smala datorer betraktas också ytterst fashionabla och med 2008, och deras popularitet kan också bidra till prislappen. Eftersom processen för att göra ultraportables blir enklare, bättre och mer vanligt, vänta tillgängliga funktioner för att öka och priserna att gå ner. Vissa experter tror att inom fem år kommer ultralätta bärbara datorer helt ersätta tyngre modeller, och prissättas lägre än deras aktuella sortiment. Under tiden, om pengar inte är ett objekt och du är försiktig med dina ägodelar kan du njuta av att vara den coolaste geek på blocket med din spiffy ultraportabel dator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.