Vad är Serious Games?

Serious Games hänvisa till dessa spel eller utrustning som kan åtfölja gaming system eller datorer som används för att spela "spel" där det huvudsakliga syftet inte är nöje och nöje. Istället kan dessa spel har många syften och vara konstruerad för många olika målgrupper. De kan i första hand lära orienterade spel, som ibland också kallas edutainment och får mest vara inriktade mot yngre publiken, eller de kan vara för de människor som besitter hög kompetens inom vissa områden, exempelvis kirurgi eller bekämpa, och spelet gör att simuleringen faktiska utrustning eller manövrer utförs. Några allvarliga spel omfattar flera aktörer i komplexa marknadsföringen scenarier där folk lära sig att övertyga, och andra är skapade att göra reklam för produkter från ett företag.

Vanligtvis omfattar den moderna definitionen av allvarliga spel program-och maskinvara på någon dator spelplattform krävs för att driva spelet. Det har dock varit många allvarliga spel som preexisted omfattande utvecklingen av datorn, inklusive ett antal simuleringsspel. Till skillnad från en simulering spel som kan spelas av rent nöje, var militär simulering spel, eller dem som är anställda av organisationer som t. ex. NASA, avsedd att lära, så att den faktiska spelande kan leda till högre ordning färdigheter.

Men i dag är majoriteten av serious games konstruerade för användning med datorer, och det finns fortfarande sådana organ som det militära som drar nytta av den här typen av spel. Det medicinska området har ett stort antal av dessa spel också. Andra gånger är simuleringar används i spel stil för att planera städer eller uppförande marknadsföringsstrategier, och dessa kan vara en del av universitetets utbildning för dessa områden.

området serious games hela tiden utvecklas dock och inte bara för utbildning högspecialiserade individer. Den genomsnittliga person kan äga flera av dessa spel som "brain stimulation"-spel tänkt att förbättra lärande och behålla kognitiv förmåga. Ett annat populärt spel stil är fitness spel. Wii Fit ® är ett fitness orienterad program med hjälp av Nintendo Wii ®, där resultatet tenderar att inte vara rolig, men fitness. Det finns också många lärande spel, som ibland kallas spel-utbildning på spel plattformar som kan lära ut språk, färdigheter ökar i matte eller läsning eller trivia herre.

Ibland är målet med en allvarlig spelet är att rekrytera eller att övertala någon. Det finns flera spel som kan omedvetet eller mycket medvetet försök att rekrytera personer till olika organ, framför allt militära. Dessa kallas ibland övertygande spel.

En annan typ av spel som heter en annonsspel kan upplevas på webbplatser som erbjuder människor en möjlighet att spela arkadspel stil. Detta är inte altruistisk utan en chans för företaget att marknadsföra produkter, vilket spel som spelas på dessa platser är teoretiskt allvarliga. År sedan var en av de mest framgångsrika advergames Sega Genesis ® spel Cool Spot ®, som innebar ett spel med hjälp av 7-Up ® röd fläck som ett tecken. Detta spelet, men spelade för skojs skull, hade tekniskt allvarliga uppsåt för att det var en ständig reklam för drycken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.