Vad är Remote Desktop?

Remote Desktop är en av de vilt kreativa dator termer som betyder precis vad det låter som. Remote desktop kan du styra skrivbordet-och faktiskt hela innehållet-av en dator från en annan maskin helt. Du gör detta med hjälp av en slags fjärrkontroll, utom att fjärrkontrollen är inte en trollstav, men ett program.

Remote Desktop är ett program som förvandlar en dator till chef för en annan eller en serie av andra. Remote desktop återfinns ibland som en del av en svit av andra administrativa tillämpningar, andra gånger är fjärrskrivbordet sin egen enhet, att göra ingenting men vad den ska göra. Remote Desktop är tillgänglig för alla datorplattformar.

Microsoft gör programvara som underlättar Remote Desktop, som gör Apple. Den kreativa folk på Apple har gjort ett fristående program som heter Remote Desktop. Du Linux folk inte blir besviken, antingen som Remote Desktop program som körs på Linux är också vanliga.

Remote Desktop kräver att "master" och "slav" datorer vara anslutna till samma nätverk. Detta fjärrskrivbord nätet kan vara trådbundet eller trådlöst. Trådbundna nät kan utnyttja direkta förbindelser eller förbindelser via routrar. Trådlösa nätverk kan bildas med hjälp av routrar eller Internet.

Avancerad säkerhet protokoll praxis införanden i avlägsen desktopen mjukvaran, speciellt när nätverket är en trådlös och /eller Internet en. De senaste versionerna av Remote Desktop programvara har 128-bitars kryptering protokoll. Äldre versioner kan ha skydd av mindre karaktär. Om du kör fjärrskrivbord mjukvara, även om din uppkoppling direkt är kopplat, måste du köra avancerade säkerhetsprotokoll också. Att inte göra det är att bjuda in piratkopiering.

När administratören har angett korrekt lösenord, gör det möjligt för fjärrskrivbordet programvara som administratör att få tillgång till måldatorn. Då, uppladdningar, nerladdningar, filöverföringar, och programvara underhåll kan ske. Det är programunderhåll en av de vanligaste användningsområdena för remote desktop programvara. Ofta kommer administratören stänga ned en dåligt fungerande program eller installera en programvara uppgradera via remote desktop programvara. Detta sparar den tid det skulle ta administratören att fysiskt sätta in en cd-skiva i måldatorn eller att göra en manuell ladda ner programvara uppgraderingen.

måldatorn i en avlägsen desktopen scenario fortfarande tillgång till alla sina centrala funktioner. Många av dessa centrala funktioner, inklusive de huvudsakliga urklipp kan delas mellan måldatorn och administratör, dock. Vissa säkerhetsfunktioner kan byggas in fjärrkontrollen protokoll desktopen mjukvaran så att förvaltaren inte kan ta bort eller på annat sätt ändra filer utan målet användarens tillstånd. En annan ganska revolutionerande sak som avlägsen desktopen mjukvaran kan göra är att låta administratören att köra en ljud eller video program på en fjärrdator och har sevärdheter och /eller ljud omdirigeras till administratörens dator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.