Vad är Print on Demand?

Print on Demand. Du kanske har hört denna fras, särskilt om du är en författare eller i förlagsbranschen. Vad är det och vad gör den nytta författaren? Läs vidare för mer information om print on demand-publicering.

print on demand, eller POD, är precis vad det låter som. Att kunna skriva ut upp så många eller så få böcker som behövs vid en viss tidpunkt. I själva verket kan POD förlag ut en bok i taget, om de är så benägen. Detta har visat sig vara svaret på många blivande författarens böner. Eftersom det inte finns någon större risk, eftersom det finns med traditionella publicister som måste beställa stora upplagor, nästan vem som helst kan bli en publicerad författare.

Det finns nackdelar med print on demand publicering. När en författare är undertecknad att skriva en bok med en traditionell förläggare, som författare kommer i de flesta fall, få ett förskott kontrollera att betala för kostnader fram till försäljningen av boken och börjar tjäna pengar. Dessutom är publicister och redaktörer som tillhandahålls. Med print on demand, anser författaren mesta av arbetet själv. Hon kan också upptäcka att det är svårt att få sin bok över, så många ansedda tidningar och tidskrifter vägra att erkänna print on demand-tjänster som en legitim utgivare. Faktum är att de är mer eller mindre betraktas som fåfänga pressen.

För en del är fördelarna med print on demand-publicering dock betydligt större än riskerna. Den första, naturligtvis, är att det är relativt billigt. Böcker trycks snabbt och billigt. Besparingen är vidare till den författare som får en högre avgift takt än hon skulle ha om hon gick med ett traditionellt förlag.

Going med en print on demand förlaget innebär att du inte behöver anlita en agent för att KÅNKA ditt manus runt från förlag till förlag. Inga schlepping innebär att boken är på marknaden snabbare, vilket innebär en bättre möjlighet att tjäna pengar. Författaren behåller dessutom kreativ kontroll över de flesta aspekterna av hennes bok. Det innebär att hon inte blir överraskad av övernitiska redigering eller ett ointressant täcka.

Naturligtvis innebär detta att det är upp till författaren att samla sin egen publicitet. Boka signeringar, tala engagemang och recensioner blivit allt jobb med en redan upptagen författare. Även om detta innebär att författaren kommer inte att behöva göra offentliga framträdanden hon inte vill, betyder det också att hon kommer att ha för att främja sin bok själv utan ett ansedda publicist stora Rolodex full av kontakter.

Om du alltid har drömt om att offentliggöras och du inte kan gå den traditionella vägen, kan du överväga en print on demand förlag. Om du vill veta om det är för dig, utföra forskning. Prata med andra författare som har använt print on demand. Forskning olika företag för att se vilket som bäst passar dina behov och undvika print on demand förlag som har fått negativa kommentarer eller publicitet.

Tidigare, om en författare förkastades av ett förlag, skulle hon inte offentliggöras. Nu kan hon vara-med print on demand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.