Vad är Packet mangling?

Packet mangling beskrivs bäst som avsiktlig ändring avinformationen i Internet Protocol (IP) pakethuvud innan detin routing. Detta avsiktlig förändring är inte skadliga, utan är en process som vanligen används av nätverksadministratörer.

När data överförs från en dator till en annan underInternet är den information som skickas i ett datapaket. Den pakethuvudinnehåller uppgifter om avsändaren och mottagaren. Den innehåller också information om de faktiska uppgifter som överförs, som kallas nyttolast.

Packet mangling sker med hjälp av Network Address Translation (NAT)process. Denna process används när paketet rör sig övertrafik router. Inom NAT, kan översättningen tabeller upprättasatt ändra källan IP-adressen och destination IP-adress fältautomatiskt. Denna process kallas även IP-maskering eller nätverkmaskering, och är en av de mest använda funktionerna i paket mangling.

huvudtabellen som används i denna process kallas mangeln tabellen. Denmangel Tabellen innehåller fem kedjor: pre-routing, ingång, framåt, utgångoch efter routing. Paketet kommer i routern och kontrollerasmot mangeln tabellen före routing kedjan. Därifrån är det skjutsgenom Network Address Translation tabellen före routing kedjan. I detta läge är det fastställas om paketet är för dig. Om det är, är förpackningen dirigeras till mangeln bordet och bearbetas genom ingången, fram och output routing processer, som garanterar paketet anländer till sin upp destination.

Det finns olika metoder för att ändra NAT inställningar och skapa paketet mangling tabeller. Netfilter är ett sådant verktyg. Denna programvara är en välkänd öppen källkod program som används med Linux 2. 4x till 2. 6x för brandväggar. Netfilter själv ändrar kärnmoduler att omfatta återuppringning funktioner för paket som körs i nätverket stacken. Inom Netfilter har iptables skapats för att tillåta system administratörer att konfigurera faktiska ändringar Linux 2. 4x och 2. 6x paketfiltrering regeln.

Packet mangling är en grundläggande funktion i NAT-processen och används för att kontrollera flödet av datapaket inom ett privat nätverk. Det är också används för att hantera information pakethuvud för datapaket som skickas via Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.