Vad är Packet Forma?

Packet formning, ofta kallad traffic shaping eller bandbredd strypning, är en metod som användare med hög bandbredd datornätverk kan övervaka och kontrollera flödet av data till och från nätet portaler. Dator paket celler som innehåller data som skickas via Internet-protokollet över en utsedd datornätverk. Packet utformningen kommer normalt, innebära att försena paketöverföring över specifika bredder nätbandet. Denna försening minskar normalt latens, tidsfördröjningen mellan när uppgifter lämnas in i nätverket bandbredd och när uppgifterna når den avsedda portalen. Detta lyckades fördröja förbättrar den totala effektiviteten inom nätverket och ökar användbara bandbredden.

Bandbredden är datakapacitet tillåts av ett datasystem över en förbindelse och mäts genom graden av bitar som mottagits av en utsedd dator. Icke-paket-stöd för datorer, såsom vanliga punkt-till-punkt telekommunikation länkar, överför uppgifter via byte, bitar tecken ensam. Data celler eller paket kan innehålla alla dessa saker och därför kan denna enorma datatrafik måste hanteras på samma sätt som en slags trafik, biltrafik, flygtrafik, etc. , Måste hanteras. Kontroll av detta datatrafik tas över nätverkspaketet forma teknik av intresse för effektiv överföring och mottagning av data.

Packet utformningen är, av nödvändighet, en broms som tillämpas på en uppsättning av paket som kallas ett flöde eller ström så att dessa paket passar en förutbestämd uppsättning nätverk parametrar eller begränsningar. Dessa parametrar kan innebära ett avtal eller specifika data överföring och /eller profiler mottagning.

Vanligen tillämpas på nätet kanterna för att kontrollera trafiken in på nätet inom en viss tid, paket forma förvaltar den maximala hastigheten med vilken trafik skickas baseras på komplexa kriterier som generiska algoritmer cell ränta (GCRA), som vid beräkningen av priser paket cell vid en viss tid. Denna kontroll eller utformning av graden av trafiken på nätet kan ske på många sätt och en myriad av orsaker men är alltid ett resultat av de kontrollerade försenade paket

Även paket utforma anordningar kan användas passivt för analys och klassificering av viss trafik, de är designad för aktiva att prioritera trafik. Automatiskt val av vägar till fjärrdata receptorer, och begränsning av bandbreddskrävande applikationer, är var och en funktion av aktiva paket forma teknik. Denna teknik har eller snart kommer att, genomföras för ansökningar nyhetsgrupp, oberoende av leverantör och för peer-to-peer-nätverk, liksom flera andra med höga bandbredd. Packet utformningen kan användas för att gälla datoriserade ljud och videotillämpningar samt Voice over Internet Protocol (VoIP) kommunikation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.