Vad är Online Shopping?

Online shopping är processen för att köpa varor och tjänster från säljare som säljer på Internet. Efter tillkomsten av World Wide Web, har handlarna försökt att sälja sina produkter till folk som surfar på Internet. Shoppers kan besöka webben butiker från bekvämligheten av sina hem och handla som de sitter framför datorn.

Konsumenterna köpa en mängd olika föremål från nätbutiker. I själva verket kan man köpa nästan vad som helst från företag som erbjuder sina produkter online. Böcker, kläder, hushållsapparater, leksaker, hårdvara, mjukvara, och sjukförsäkring är bara några av de hundratals produkter som konsumenterna kan köpa från en webbutik.

Många väljer att göra inköp på nätet på grund av bekvämlighet. Till exempel när en person butiker på en tegel och murbruk butik har hon att köra till affären, hitta en parkeringsplats, och gå genom hela butiken tills hon hittar de produkter hon behöver. Efter att ha konstaterat de punkter som hon vill köpa, kan hon behöver ofta stå i långa rader i kassan.

Däremot hjälper onlineshopping konsumenter att undvika dessa nackdelar. Med online shopping, loggar en person på Internet, besök butikens webbplats och väljer de punkter hon önskar. De poster hålls i en virtuell kundvagn tills hon är redo att göra sitt köp. Shoppern kan förbli i sin pyjamas som hon gör sin shopping, och processen kan genomföras i pissa på morgonen eller sent på natten. Nätbutiker aldrig nära-det är öppet 24 timmar om dygnet.

Trots att underlätta för online shopping, väljer att inte alla att köpa produkter och tjänster online. Vissa människor gillar tanken på att fysiskt gå till en butik och uppleva köpprocessen. De gillar att röra de varor, prova kläder och vara runt andra människor. Näthandel inte tillåter kunder att röra produkter eller har någon social interaktion. Det tillåter inte heller dem att ta varorna hem samma dag de köper det.

Andra människor kan oroa sig för shopping på nätet eftersom de befarar att deras kreditkortsuppgifter kommer att äventyras. Eftersom det är nödvändigt att tillhandahålla kreditkortsuppgifter när de köper produkter på nätet, folk oroar de kan bli offer för identitetsstöld. Detta avskräcker vissa konsumenter från att delta i online shopping.

En annan anledning till att konsumenter undviker du handlar på nätet är det faktum att de oroar att produkterna de köper är inte exakt skildras i webbplatsens bilden. De oroar att bilden av objektet kan visas ett sätt, men det verkliga objektet kan se helt annorlunda-kanske av lägre kvalitet. Det är också omöjligt att prova kläder när de utför online shopping.

En konsument måste förlita sig på kroppen mätningar för att se till att kläderna kommer att passa ordentligt. Om kläder anländer med posten och det är för liten, har konsumenten att återlämna objektet. Detta är en potentiell besvär att vissa konsumenter inte vill möta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.