Vad är Online Mapping?

Online kartläggning är ett sätt att använda kartor tillgängliga på nätet för att ge en rad funktioner som traditionella kartor har gett flera år. Det vanligaste användningsområdet är nog på väg att kartlägga, men det finns andra typer av kartor tillgängliga också, såsom nautiska kartor. Online kartläggning är ett växande område som många vänder sig till Internet för mer personlig information.

En fördel med online-kartor är förmågan att skräddarsyr en karta för en individ som grundar sig på särskilda behov. Detta kan hjälpa en resenär genom att ta bort all onödig information och ge en enkel, kortfattad sammanfattning av en föreslagen rutt. Således är kartan mycket mer än en bild av vägar är det en specialanpassad utskrift specifikt grundar sig på en önskad rutt.

Många online kartläggning program erbjuder en möjlighet att producera en karta med hjälp av ett antal olika preferenser. För det första kan de som kanske vill ta mer natursköna vägar har ett alternativ för att i listorna. De som föredrar mellanstatliga resa kunde ha ett alternativ för det också. Detta tillåter användaren att ytterligare anpassa en linje som inte bara tar hänsyn till ursprung och destination, utan också den drivande inställningar en användare kan ha.

Dessutom online kartläggning brukar också innehåller text riktningar som kan bidra till att ge ännu en bekräftelse på rutten. Texterna till dessa riktningar är ofta visas i samband med någon karta som visas och tryckbar, för dem som måste ta sin karta med dem. I många fall kan riktningen tar dig från en viss punkt på ett block till en annan punkt i ett område precis som definieras tusentals miles därifrån. Det kan också uppskatta hur lång tid det tar att komma dit.

Dessutom kan online kartläggning uppdateras i realtid. Till skillnad från traditionella kartor som endast kan uppdateras en gång om året precis innan de publiceras, online kartläggning inga sådana begränsningar. Det är dock viktigt att förstå att bara för att en karta kan uppdateras varje dag, inte varje vecka eller månad inte nödvändigtvis att det kommer att bli. Även den mest grundliga av karttjänster kanske inte kan hålla jämna steg med alla byggprojekt och förändringar på en viss dag.

De som använder online kartläggning bör också känna till det kan finnas vissa nackdelar, särskilt om en resenär går av vägen. Vissa kartor kan endast visa vägen föraren bör vidta, utan att andra gator att vara intagen. Om detta är fallet kan en förare vara på egen hand att hitta en väg tillbaka till den ursprungliga rutten. Också, till skillnad från en interaktiv GPS-systemet finns det inget sätt för en online-kartläggning som meddelar en resenär om de inte vandra bort rutten ordinerats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.