Vad är Network Latency?

Nätverksfördröjningen är helt enkelt definieras som den tid förseningen observerades data överför från en punkt till en annan. Vanligtvis för att avgöra fördröjningar i nätverket, ursprung och destination används. I vissa fall kan fördröjningar i nätverket definieras av den tid det tar någon form av data för att göra en hel krets tillbaka till den ursprungliga punkten.

Även om det kan verka kontraproduktivt att använda tur-retur tid, det faktiskt kan vara ett mycket bättre mått på totala nätverksprestanda. Detta beror på datorer i färd med att skicka och ta emot byte är i ständig kommunikation med varandra. Även den som får skickar information tillbaka till den sändande maskinen. Därför kan fördröjningar i nätverket enkelt bestäms av tur nu.

Det viktigaste antagandet i fördröjningar i nätverket är att tiden för överföring mellan avsändare och mottagare bör omedelbart. Naturligtvis kommer det alltid att finnas en viss fördröjning. Även sändning vid ljusets hastighet är inte omedelbar och kan mätas med mycket exakt instrument. Därför bör uppgifter om fördröjningar i nätverket alltid vara tillgänglig.

Det finns ett antal faktorer som bidrar till fördröjningar i nätverket. Dessa omfattar överföring, spridning, routrar och datorer förseningar hårdvara. Alla dessa spelar en viktig roll i den övergripande bestämning av fördröjningar i nätverket. I vissa fall kanske det inte finns en fördröjning kan användaren märker. Lyckligtvis, om fördröjningar i nätverket inte blir ett problem, det finns saker som kan göras för att förbättra situationen.

I fördröjningar i nätverket avser överföring till det medium som används för att överföra informationen. Detta kan vara en telefonlinje, fiberoptiska linje eller trådlös anslutning, för att nämna några exempel. Varje kommer att bidra till förseningen på något sätt. Vissa kan vara snabbare medier än andra. För att minska fördröjningar i nätverket kan det vara möjligt att ändra på medellång till en snabbare typ.

Förökning är en av de svårare saker att kontrollera i fördröjningar i nätverket. Enkelt uttryckt är detta det fysiska avståndet mellan ursprung och destination. Naturligtvis, desto större avstånd, desto mer försenade överföringen kommer att bli. Dock inte detta vanligen orsakar kraftiga förseningar.

Den andra bidragsgivare till fördröjningar i nätverket, routrar och datorutrustning, kanske kan ändras. I dessa fall uppgradera denna hårdvara kan hjälpa bearbeta information snabbare och därmed påskynda processen. Även om detta kan innebära en väsentlig investering, kan fördelarna vara värt investeringen, beroende på hur mycket och hur ofta data överförs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.