Vad är Multiprocessing?

Multiprocessing avser att bedriva verksamhet situation där samtidig bearbetning av programmen äger rum. Detta tillstånd av pågående och samordnad behandling uppnås vanligen genom att koppla samman två eller flera datorer processorer som gör det möjligt att använda tillgängliga resurser på bästa sätt. Många operativsystem idag är utrustade med en multiprocessing kapacitet, även om multiprogrammering brukar vara den vanliga metoden idag.

Den grundläggande plattformen för multiprocessing tillåter mer än en dator för att vara engagerade i den använda av samma program på samma gång. Detta innebär att personer som arbetar på flera arbetsplatser kan komma åt och arbeta med data som finns i ett visst program. Det är denna nivå av funktionalitet som gör det möjligt för användare i en arbetsmiljö att effektivt interagera via ett visst program.

Det finns i huvudsak två olika typer av flera processorer. Symmetrisk multiprocessing, mer än en dator processor kommer att dela med minneskapacitet och dataöverföringsprotokoll väg. Även om processen kan innebära mer än en dator station, bara en kopia eller operativsystemet kommer att användas för att inleda alla de order som utförts av förädlingsföretag som anslutningen.

Det andra sättet att multiprocessing kallas massivt parallell bearbetning. Inom denna struktur är det möjligt utnyttja och använda sig av ett stort antal processorer för att hantera uppgifter. Ofta är denna typ av multiprocessing innebär över tvåhundra processorer. Inom miljö MPP arbetar varje processor med individuella operativsystem och minne resurserna, men kommer att ansluta till de andra processorerna i den setup att dela uppgifter och övervaka olika aspekter av överföring via data vägar.

Multiprocessing är en vanlig situation med företag som fungerar med flera platser och ett stort antal anställda. Den kombination av resurser som kan bli resultatet av användning av flera datorer processorer gör det möjligt att överföra data utan hänsyn till avstånd och geografiska placering, samt medföra ett stort antal användare att arbeta med ett program samtidigt. Medan det faktiska inrättandet av en multiprocessing system kan vara något komplicerat, sparar lösning kommer en hel del tid och pengar för större företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.