Vad är Modem Lights?

Modem lampor är bara lampor som finns på externa modem. Beroende på om ljuset är mörkt, aktiveras och stadig, eller blinkande, varje modem ljus kommer att ge en indikation på den verksamhet som just nu pågår mellan modemet och den anslutna datorn hårddisken. Aktuell status för modemet lyser hjälper användaren att veta om en anslutning har upprättats, om anslutningen är aktiv, eller om anslutningen har sjunkit av någon anledning.

Aktiviteten hos modemet lyser brukar kallas handskakning . I huvudsak när modemet används är enheten interagerar med datorn. Modemet tar emot bidrag från datorn och i sin tur ger hårddisken med en tillströmning av data också. Båda enheterna bekräfta mottagandet av mottagna data och kommandon som utfärdats av den andra. I denna mening är handslag inte olik en gest mellan två personer som har samtyckt till en börs eller en handlingsplan.

Denna interaktion eller handslag som kännetecknas av modemet lyser är möjligt genom närvaro av Universal Asynchronous Receiver /sändare som finns på hårddisken på datorn. Den UART mikrochip är vad som faktiskt gör det möjligt för datorn att prata med modemet, och att bearbeta data från modemet. Utan närvaro av UART, är det omöjligt att upprätta förbindelse med ett externt modem.

Det finns flera typer av modem lampor som finns på vanliga externt modem. AA, eller Autosvar ljus, innebär att modemet är engagerad och redo att ta emot ett inkommande samtal. CD-skivan, eller bärare detektor ljus, erkänner att datorn och modemet har uppnått en anslutning och kommunikation fram och tillbaka är nu möjligt. HS eller hög hastighet ljuset tänds om modemet är beredd att överföra data på en relativt snabb takt. Slutligen ger MR, eller modem redo ljus, slutanvändaren att veta att modemet är inställd för drift.

Den serie modem lampor som finns på en vanlig extern modem hjälpa slutanvändaren att kunna följa aktuell status för anslutningen hela tiden. I händelse av att anslutningen mellan datorn och modemet är trasigt, det tar normalt inte mer än en snabb återställning av modemet och använda en nyckel, switch eller knapp på modemet att påbörja processen att återupprätta anslutningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.