Vad är LCD-projektorer?

LCD-projektorer är system som visas eller projekt information eller video på en yta. LCD står för flytande kristaller, den teknik som används för att projicera bilder. LCD projektorer är de tekniska ättlingar till overhead och diapositivprojektorer, äldre system som tjänar samma syfte. LCD-projektorer används oftast för att visa bilder i presentationer eller föreläsningar, men används också i applikationer hemmabio.

Video-signaler består av tre färger: rött, grönt och blått. LCD-projektorer innehåller en separat glasskiva för varje. Varje panel består av två plattor av glas med ett skikt av flytande kristaller mellan dem. När en avgift tillämpas, kristallerna öppen så att ljus genom eller nära att blockera den. Denna öppning och stängning av pixlar är vilka former bilden.

LCD projektorer använder DICHROIC speglar att dela upp ljuset från ingång till röda, gröna och blå komponenter. Varje passerar sedan genom motsvarande panel, där pixlar bilda en bild. De tre färger sedan modifierat i ett prisma innan de projiceras genom en lins. LCD-projektorer använder separata paneler för varje färg, eftersom den leder till bättre färgmättnad än att använda en gemensam panel för alla tre.

Även om alla LCD-projektorer utföra samma grundläggande uppgift, det finns många olika modeller, och konsumenterna bör veta vad deras projektor ska användas till innan du väljer en. LCD-projektorer prissätts baserat på flera faktorer, särskilt resolution. Den högsta upplösning LCD-projektorer är bara värda pengarna för dem som behöver projektet fina detaljer så exakt som möjligt. Rätt mängd ljusstyrka, mätt i lumen, beror på ljusförhållandena projektorn kommer att användas under, liksom publiken. En mörk hemmabio kräver mindre ljusstyrka än ett helt upplyst konferensrum.

Andra faktorer att överväga LCD-projektorer är portabilitet, dator-anslutning och alternativ ingång. LCD-projektorer med högre upplösning väger mer och är därför mindre bärbara. De som använder flera datorer för att göra presentationer bör överväga en projektor som är lätt kompatibel med olika system. LCD-projektorer används för att projicera filmer i en hemmabio ska ha komponent video ingångar för bästa bildkvalitet.

LCD-projektorer är ofta jämfört med Digital Light Processing (DLP) projektorer. Dessa använder kretskort med tusentals små speglar att projicera en bild. Deras främsta fördelar jämfört med LCD-projektorer omfatta mindre storlek, eftersom de inte använder flera LCD-paneler, bättre färgkontrast, och ingen pixelering effekt så ibland syns på LCD-projektorer. Dock är LCD-projektorer fortfarande känd för att ha bättre färgmättnad. I allmänhet är DLP mer populärt för hemmabio bruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.