Vad är Google Chrome?

Google Chrome, en webbläsare designad av Google, Inc. , är en av de nyare tillägg i den konkurrensutsatta Internetsökning marknad. I flera år var webbläsaren genren av mjukvara som domineras av Microsoft med sitt flaggskepp Internet Explorer. Men sedan 2000 har fler webbläsare visats på marknaden för fri, utmana Microsofts dominans.

Google Chrome av minimalistiskt när du surfar på Internet. Webbläsaren är mycket enkel i sitt utseende, men det är avsiktligt. Enligt webbplatsen för webbläsaren, "Liksom Googles vanliga startsida, Google Chrome ren och snabb. Det blir ur vägen och tar dig vart du vill åka. "

Men Google Chrome är bland de första att erbjuda ett antal olika funktioner. Till exempel har även flikar lagts till i nästan alla webbläsare, tar Google Chrome är ett steg längre. I stället för att bara öppna en tom sida, öppnas webbläsaren en sida med thumbnail skott av användarens mest besökta webbplatser. Detta gör det möjligt för användaren att snabbt navigera till sin önskade sidor.

Även utformningen av Google Chrome kan vara något förenklat, anser företaget den totala produkten finns på teknikens framkant. Om till exempel en webbplats orsakar en konflikt inom en webbläsare, ofta webbläsaren skulle frysa upp och hela sessionen skulle behöva startas om. Google Chrome tillåter bara att en flik för att frysas, medan de andra flikarna fortsätter att fungera normalt.

Vid utformningen Google Chrome, designers inlånad från andra program med öppen källkod för ett antal idéer. I synnerhet de krediter Apples WebKit och Mozilla Firefox. En av dessa egenskaper ses i URL bar, som serverar både traditionella funktion och som ett sökfält. Firefox har en intuitiv sökfält där användarna inte skulle behöva typ, till exempel "www. google. com", de kunde helt enkelt skriva "google", och den webbsidan skulle visas.

konkurrera med Internet Explorer måste webbläsare erbjuder kontinuerligt en lista över nya funktioner som står webbläsaren isär. Google Chrome och andra tout ofta hastigheten och som en stor fråga, med en direkt syftar till en av de största kritik för Internet Explorer. Stabilitet är en annan viktig att vissa konkurrerande webbläsare ofta nämner.

också, liksom de flesta webbläsare verkligen är intresserade av att konkurrera om marknadsandelar med Internet Explorer, mjukvaran gratis att ladda ner och använda. Detta är nästan ett måste med alla webbläsare helt enkelt för att Internet Explorer alltid ingår i ett Windows-operativsystem. Därför finns det väldigt lite incitament för användarna att köpa en annan produkt. I många fall fristående produkter har nog av en säljer helt enkelt att få användarna att ladda ner den gratis produkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.