Vad är Domain Parking?

Domän parkering är ett mycket billigt sätt att få en domän för senare utveckling, omdirigering av webbtrafik eller vidareförsäljning. Domän registranter, eller säljare, erbjuder ofta domän parkering gratis med domänregistrering, eftersom det nästan ingen kostnad involverad i domän parkering.

En parkerad domän omfattar en enkel sida. Om webbplatsen är avsedd för utveckling, kommer sidan att visa att den är under uppbyggnad eller kommer snart. Domän parkering kan förnyas varje år, och det finns ingen tidsfrist för när en webbplats behöver utvecklas. Du kanske upptäcker att du inte har tid, eller du kanske väljer att låta den domän som löper ut vid utgången av kontraktet, vanligtvis ett år. I detta fall är den enda investeringen förlorat några dollar.

Om du bestämmer dig att utveckla din domän måste du betala för hosting-tjänster vid denna punkt. Rätten webbhotell kommer att ge tillräckligt utrymme för din webbplats samt eventuella särskilda skript eller tjänster du behöver. När domänen är värd, är det inte längre parkeras.

Om du redan har en framgångsrik webbplats, en annan användning av domän parkering är säkra adresser som liknar din huvudsakliga webbplats och dirigera om trafiken där-ett billigt sätt för att skydda din webbplats. Till exempel wiseGEEK. Netto omdirigerar trafiken till rätt plats, wiseGEEK. Se . Den första domänen är parkerad. De parkerade domännamn behöver inte vistas på samma värd server som den huvudsakliga webbplatsen.

En del använder domän parkering för det enda syftet är sålda "adressen-överföring av äganderätten till en köpare mot en avgift. Detta skedde mer i början av Internet, när stora företag hade ännu att komma fram och var villiga att betala ett högt pris för sitt varumärke namn. Lagar slutligen antogs för att skydda varumärken, men en parkerad sida fortfarande kan annonsera om försäljning av en domän.

Om intresserad domän parkering, kom ihåg ett par saker. De flesta domän registranter erbjuder hosting-tjänster, men du kan eller inte kan ha domänen säljaren som värd för domänen när den inte längre är parkerad. Kontrollera att domänen säljaren inte behåller några rättigheter till domänen. Köparen bör ha befogenhet att kontrollera domän registrering information, och viktigast, möjligheten att överföra domänen till en oberoende värdtjänst när och om så önskas. Kontrollera om en avgift i samband med överföring av domänen.

Domänregistrering gång kostat mer än 60 amerikanska dollar (USD) per år, men idag en domän kan tas för så lite som 5,99 SEK årligen eller mindre. Därför är domänparkering ett attraktivt alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.