Vad är Databas Mining?

Databas gruvdrift används av forskare för att samla, samla in och analysera mönster från en mängd olika uppgifter. Ett antal företag, såsom marknadsföring och medicinsk forskning, urskilja specifika mönster att bättre förstå deras rutiner och försöka förbättra dem. Korrekt analys av metoder behövs för att mönstrena är sanningsenliga och ta alla variabler i beräkningen.

Rätt typ av data måste samlas så att databasen gruvdriften visar korrekta resultat. Detta innebär att alla onödiga eller ofullständiga bitar av information som kan förvränga resultaten måste tas bort. En större databas kan ge mer trovärdighet åt upptäckte mönster, men det medför också en större risk att det innehåller felaktiga uppgifter. Det är viktigt att fastställa exakt vilka frågor behöver besvaras, för att säkerställa att data mining "ger användbara resultat.

Klassificering och gruppering är viktiga tekniker i databasen gruvdrift. Dessa metoder används ofta när det rör sig en stor databas som innehåller en massa information som måste kategoriseras. Det kan innefatta numeriska ekvationer och statistik. Uppgifterna kan antingen indelas i olika typer av grupper som är fördefinierade av forskarna, eller det kan vara automatiskt ihop till grupper av liknande objekt.

Regression är ett annat populärt verktyg i databasen gruvdrift. Denna process modeller och analyserar olika variabler för att ta fram en formel som gäller för den klassificerade datamängd. Dess funktion är att skapa en felfri ekvation, så att nya data snabbt kan bearbetas och sortering. Kvantitativa data, t. ex. mått eller hastigheter, är ofta analyseras på detta sätt.

En av de branscher som är mycket beroende av databas gruvdrift är marknadsföring. Ta reda på vilka produkter som är mest lönsamma med vilka typer av människor är mycket viktigt för marknadsförare som vill förutsäga möjliga vinst och göra en handlingsplan. Till exempel, om det fastställs att tonåringar föredrar en läsksort över en annan med stor marginal, kommer marknadsföring tjänstemän ta hänsyn till detta och göra reklam för produkten till en tonåring demografiska. Detta både ökar vinsten och sparar resurser genom att inte slösa pengar på reklam inriktad på åldersgrupper som är mindre benägna att vara intresserade av produkten.

Forskare inom medicin och vetenskap ofta också urskilja mönster från stora mängder information. Många sjukdomar har botats och behandlingar har utvecklats genom att analysera och hitta mönster i experimentella data. På samma sätt är databasen gruvdrift används ofta för att avgöra vilka läkemedel som fungerar bäst för olika typer av medicinska tillstånd, och att lära sig vilka typer av människor är mest mottagliga för eventuella biverkningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.