Vad är Data Cleansing?

Data rengöring, även känd som data skura, är processen att säkerställa att ett antal uppgifter är riktiga. Under data rensning, är register kontrolleras av exakthet och konsekvens, och antingen rättas eller raderas efter behov. Data rensning kan ske inom en enda uppsättning poster, eller mellan flera uppsättningar av uppgifter som måste slås samman, eller som kommer att arbeta tillsammans.

I sin enklaste form, innebär datarensning en eller flera personer läsa genom en uppsättning poster och kontrollera deras riktighet. Skrivfel och stavfel rättas, felmÀrkta data är korrekt märkta och arkiveras och är ofullständiga eller saknas poster är klara. Data rensningsaktioner rensa ofta föråldrad eller oanvändbar register, så att de inte tar upp plats och orsak ineffektiv verksamhet.

I mer komplicerade operationer, kan data rensning utföras av datorprogram. Dessa uppgifter rensningen program kan kontrollera data med en mängd olika regler och förfaranden som beslutats av användaren. En data rensningen program kunde fastställas att ta bort alla poster som inte har uppdaterats inom de senaste fem åren, korrigera eventuella felstavade ord och ta bort dubbla kopior. En mer komplex data rensningen program skulle kunna fylla i en saknad stad bygger på ett korrekt postnummer eller ändra priserna på alla poster i en databas till euro i stället för US-dollar.

Data rensningen är mycket viktigt att effektiviteten hos alla uppgifter beroende företag. Om några av de kunder inom en databas inte få korrekt telefonnummer kan de anställda inte lätt kontakta dem. Om dina kunders e-postadresser inte är korrekt formaterade, en automatiserad e-postsystem skulle inte kunna skicka ut de senaste kuponger och specialerbjudanden. Jobbet av uppgifter rensningen är att försäkra att de uppgifter inom ett system är korrekt, så att systemet kan använda uppgifterna. Oriktiga eller ofullständiga uppgifter inte mycket nytta för någon.

När två system för data måste arbeta tillsammans, data rensning ännu viktigare. Om ett företag har två grenar, som kan arbeta med flera av samma kunder, inte bara data i varje gren måste vara fullständiga och korrekta, men de två grenarna behöver matchning av data. Om en kund uppdaterar sin telefonnummer med en gren, behöver uppgifterna vid den andra grenen kommer att uppdateras med samma information för att försäkra den högsta effektivitet. Data rengöring fungerar inte bara att se till att uppgifterna är korrekta, men också att det är överensstämmande mellan olika register.

Varje gång du lagrar en mängd data, är fel skyldig att krypa in i system. Målet med data rensningen är att minimera dessa fel, och för att göra uppgifter som användbar och meningsfull som möjligt. Utan regelbunden data rensning, kan fel och misstag lägga upp, vilket leder till mindre effektiv arbete och fler komplikationer på vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.