Vad är Bandbreddsanvändning?

Bandbredd användning är den mängd data som överförs och tas emot av en viss dator eller användare. Ju mer utbyta uppgifter som förekommer, den högre potential täppa till nätet, och desto mer energi tas upp av en viss användare. Som ett resultat av vissa företag har bandbredd mössor som är utformade för att hindra användare från att sända och ta emot så mycket data som de sakta nätet ned, försämrar upplevelsen för andra användare.

När det gäller en dator hänvisar bandbredd för alla inkommande och utgående trafik. Inkommande trafik är uppgifter som kommer in i en dator, till exempel när någon laddar ner en fil från en webbplats. Utgående trafik är uppgifter som överförs av datorn, till exempel en fil bifogas ett e-post. Normalt är bandbredd mäts i bytes per sekund (bps), även andra måttenheter får användas, och tjänsteleverantörer uttrycka bandbredd begränsas både i gigabyte, med gränser vanligen daglig eller varje månad.

Internet leverantörer låt bandbredd genom att titta på hur mycket data att gå igenom en särskild anknytning, eller genom att fastställa särskilda datorer. På ett campus, till exempel, där människor får använda sina datorer i olika platser, bandbredd commonly spåras av MAC-adress och en student som överskrider den gränsen kommer att skickas ett meddelande. Folk kan få rätt att betala extra för extra bandbredd, eller att överklaga en bandbredd tak på argumentet att de behöver en hel del bandbredd för specifika uppgifter och projekt.

Webbplatser kan också ha bandbredd mössor, med värden som tillhandahåller webbplatsens ägare med ett fast belopp i bandbredd per månad. Om trafiken till och från webbplatsen överskrider denna gräns, kanske webbplatsen stängs, eller att användaren kan presenteras med ett lagförslag för överskott. En stegring i bandbredd kan också överbelasta servrar för en webbplats, vilket kan göra att gå nedåt, som vanligen händer när små webbplatser som länkas till av stora företag.

För folk som är intresserade av eller bekymrade över deras bandbredd, är det möjligt att använda en bandbredd övervaka att hålla koll. När det gäller personer som har tak för bandbredd, kan en monitor bidra till att varna användaren att tjänsten kan brytas inom en snar framtid. Som en grov referensram, något som liknar en strömmande film kan ta upp runt två och en halv gigabyte, medan ett mail kan vara två kilobyte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.