Vad är Backup Software?

backup programvara är programvara som är utformad för att automatisera processen för säkerhetskopiering som gör det lättare och se till att människor säkerhetskopiera sina filer rutinmässigt. Flera företag tillverkar fri programvara för säkerhetskopiering med grundläggande funktioner, och det är också möjligt att köpa backup sviter som har en mängd inställningar och alternativ som kan användas för att anpassa säkerhetskopieringen. För människor som har problem att komma ihåg att säkerhetskopiera, eller människor som arbetar med viktigt material kan säkerhetskopiering vara till stor nytta.

Normalt har säkerhetskopiering ett automatiskt läge och ett manuellt läge. När programvaran första öppnas, användaren uppmanas att välja från en mängd inställningar, allt från där filerna ska säkerhetskopieras till hur ofta säkerhetskopiering ska ske. På sofistikerad mjukvara kan användarna välja att säkerhetskopiera till en server på en offsite location, en extern hårddisk eller lagringsmedia som CD-skivor. Vissa program för säkerhetskopiering är särskilt utformad för online-backup, flytta filer till en säker offsite server och låta användare hämta sina filer från en webbplats. Förutom att vara användbara i händelse av förlust av data, kan detta också praktiskt för personer med multipel kontor, eftersom mjukvaran kan ställas in att synkronisera varje dag för att ha en aktuell fungerande version av filerna som finns.

I automatiskt läge, startar säkerhetskopiering en backup på den tidsintervall som användaren. Programvaran startar säkerhetskopieringen automatiskt, att användaren vid behov, och ett manuellt växelval krävs för att stoppa säkerhetskopieringen. Automatisk programvara kan även programmeras för att uppmana användaren att säkerhetskopiera regelbundet, i stället för att inleda säkerhetskopior på egen hand. I manuellt läge, aktiverar användaren programvaran när han eller hon vill tillbaka material upp.

Förutom att helt säkerhetskopiering av filer, kan säkerhetskopiering även spara specifika inställningar, inklusive data i webbläsare. Programmet kan även generera en återställningsskiva som kan användas för att återställa ett operativsystem i händelse av att en dator är äventyras. Användare kan oftast även välja mellan en fullständig säkerhetskopia av varje fil, och en backup av endast markerade filer, eller filer som har ändrats inom en viss tidsperiod.

Regelbunden säkerhetskopiering rekommenderas varmt för datoranvändare som dataförlust kan vara oerhört frustrerande. Människor bör också rutinmässigt kontrollera sina säkerhetskopieras och arkivmaterial för att se till att det fortfarande är tillgänglig. Att göra dubbla kopior av en backup kan vara en bra idé, att bekräfta att uppgifterna kommer att vara tillgänglig när den behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.