Vad är Automatisk VoIP?

Predictive VoIP hänvisas till vissa typer av samtal som kan göras över Voice over Internet Protocol (VoIP). Predictive VoIP kan också anges vara att som webbaktiverade Intelligent dialers, Virtual Predictive Dialekt, och VoIP Predictive Dialekt. Var och en av dessa namn är en form av värd för automatisk uppringningsprogram.

Hyresgäster automatisk uppringningsprogram använda mjukvara som möjliggör kommunikation med hjälp av en dator. Kommunikationen sker vanligen i form av telefonsamtal som kan placeras från dator till dator eller från dator till telefon. Den senaste tidens tekniska framsteg har gjort det möjligt för datorer att ringa i traditionella, markbundna fasta telefoner som använder fysiska ledningar och är rotade i marken och även mobiltelefoner som fungerar bort av satelliter. Nu kan automatisk VoIP nå alla som har en dator, telefon eller mobiltelefon öppen för kommunikation.

Intelligent VoIP använder Software as a Service (SaaS) för att ringa och ta emot samtal. Det skiljer sig från dess hårda dialekt motsvarigheter i att den inte behöver något speciellt verktyg eller utrustning för att arbeta. Den behöver bara en dator och en Internetanslutning för att fungera som avsett.

Automatisk uppringning används ofta av företag som verkar i ett callcenter. Teletjänstcentraler vanligtvis används av företag som gör många utgående samtal. Telemarketing är ett välkänt exempel på ett företag typ som använder och behöver callcenter.

Intelligent VoIP kan hjälpa företagen genom att göra de flesta av de uppgifter relaterade till krav på anställda. Till exempel, istället för att ha en anställd identifiera telefonnummer att ringa och sedan manuellt mata in dem i en telefon eller dator, gör automatisk VoIP dessa beslut för dem och ringer upp numren automatiskt. Ibland lite information om den person som har kallats visas på skärmen framför en anställd så att han får hänvisning det när han talade till ett framtidsperspektiv. Detta innebär att den anställde är fri att koncentrera sig på att tala med utsikten och inte behöva förlora värdefull tid på att undersöka information eller beslut fattas om en annan möjlighet att ringa.

Fördelarna med att använda automatisk VoIP är många. Företagarna behöver inte investera i dyra program och köpa licenser för att använda den. Arbetet kan göras på befintliga datorer eller telefoner. Förvaltningen av programmet sköts av programvarans leverantör. Företagare kan även se en betydande minskning av deras totala kostnader, eftersom automatisk VoIP kan användas på distans av anställda som kan arbeta från nästan var som helst de vill.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.