Ska jag skaffa ett DSL-filter?

ett DSL-filter är en liten in-line-enhet som blockerar Digital Subscriber Line (DSL) Internet frekvenser från fast telefon telefon utrustning för att minska störningar. Det är en billig, valfritt tillägg till alla hem-eller kontorsnätverk.

DSL-tjänst körs på traditionella linjer koppar telefon, kanalisera inkommande och utgående Internet-data om frekvenser för högt för att störa traditionell taltrafik. Detta gör det möjligt att använda telefonen för röstsamtal samtidigt surfa på Internet-en bedrift inte är möjligt med uppringt Internet-tjänster. Även om de frekvenser som används för DSL-Internettjänst får inte inkräkta på röstsamtal, en del människor föredrar att blockera dessa frekvenser från telefonlinje för att undvika genomblödning. Ett DSL-filter gör just det.

Det finns flera modeller av DSL-filter, men i allmänhet filtret är en liten rektangulär anordning lätt montering i handen. Ena änden kan ha en svans med en RJ11-kontakt för att ansluta till vägguttaget. Den andra änden, en hona RJ11-port för att ta emot telefonlinje. Ett installerat DSL-filter sitter mellan väggen och telefon kommer att eliminera DSL-frekvenser från att nå telefonen. Många människor väljer att placera ett DSL-filter på telefonsvararen och linjer fax.

Det finns fall där DSL-filter är onödiga. Vid den tidpunkt DSL-tjänst är installerat en tekniker kan valfritt installera en splitter på den inkommande telefonlinjen, innan service in i byggnaden. Den splitter lägger till en andra tjänst linje med DSL med någon av de två linjerna och telefon, den andra. I linje med telefon går att domkrafter som används för telefon, fax och telefonsvarare, medan linje med DSL-tjänst går till uttaget som kommer att rymma DSL-modem. Att skilja tjänsten på detta sätt är en renare lösning, men dyrare, eftersom det krävs en tekniker finns på plats. Det gör också att flytta modemet senare svårare, bör en arrangera om hemmet eller på kontoret.

I en splitterless DSL-anläggning, som är den vanligaste situationen, springer Internet signaler till vägg-uttag, och DSL-filter kan blockerar potentiella linjebrus. Kan dock linjebrus bero på många faktorer, inklusive gamla ledningar, gamla domkrafter, felaktig telefonutrustning eller linje ljud från telefon bolaget självt. Om du redan har installerat ett DSL-filter och fortfarande har problem, kontakta den lokala Telco och begära de testar linje för buller. Detta bör gratis och tar bara ett ögonblick. Om linjen är brusfri på slutet, så problemet ligger någonstans i din utrustning eller ledningar och är inte nödvändigtvis DSL närstående.

Många DSL-tjänster omfattar en eller flera DSL-filter med installation kit. För dem som tillhandahåller egna modem eller som behöver extra filter, kan de köpas på någon elektronik butik där telefon eller datorutrustning säljs. Priserna varierar vanligen från $ 3-$ 10 amerikanska dollar (USD). Om du inte har linjebrus och inte har problem med din fax eller telefonsvarare har du förmodligen inte kräver filter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.