Är det svårt att lära dig HTML?

Som de flesta saker, får lära HyperText Markup Language (HTML) verkar svårt i början. Det är dock HTML verkligen inte svårt att förstå, och med lite tid, tålamod och ansträngning kan du lära dig grunderna på nolltid. I själva verket finns det många resurser på Internet som gör lärandet HTML enkel och snabb. Många av dem är till och med gratis!

HTML är ett markup language används för att skapa webbsidor som använder hypertext . Den kan också användas för att skapa andra typer av uppgifter för att visa med hjälp av en webbläsare. Ett märkningsspråk kombinerar princip text med information om att text, till exempel hur det ska visas. Hypertext är i grunden text som är länkad till annan text eller data. I huvudsak är HTML ett språk för att berätta en webbläsare som ska visas på en webbsida.

Det är bäst att börja lära sig HTML från grunden och gå vidare när du känner dig bekväm. Till exempel att ordet börjar visas i en webbläsare med fetstil, du bara skriva följande: start . När du har skrivit detta, har du skrivit bara ett ord att använda HTML-taggar. Taggar börjar med . Du skulle även kunna ge samma effekt genom att skriva: start . Med taggar, kan du manipulera din text att göra myriad olika saker.

Det är viktigt att notera att information mellan tecknen är själva taggen. Om du skriver lära , kommer du att instruera webbläsaren att kursivera ordet lära. Du kan använda antingen kapital eller små bokstäver för dina taggar.

En enkel HTML tutorial kan ge dig en bra start mot att lära sig HTML. För att göra det enkelt, välj en handledning som bryter information nedåt i bita storlek bitar. Titta även för en guide som använder mer vardagligt språk och mindre teknisk rappakalja. På så sätt kan du se till att du kommer igenom varje avsnitt utan att det känns som om huvudet snurrar. Du kan alltid lära sig de riktigt tekniska detaljerna senare, om du vill.

Vissa individer skapa webbsidor utan att någonsin lära sig HTML. Istället de väljer att använda HTML-redigeringsprogram eller vad du ser är vad du får (WYSIWYG) redigerare för webbsidesskapande. Men det finns många situationer då veta HTML kan komma väl till pass, och du kan definitivt vara mer kreativ med lite kunskap under bältet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.